Najnowszy post

Rozmowy nt. Łódzkiego Forum Komunikacyjnego
px33
Fan forum
Posty: 4872
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » wt 15:32, 05 lut 2008

@ukalo: Naprawdę trudno mi znaleźć jakiekolwiek porównanie (poza czasem odpalania, ale to różnica około sekundy), w którym msie by wygrało. Dajmy na to takie sprawy jak interfejs, zgodność ze standardami, szybkość (która i tak będzie w wersji 3 dużo wyższa). Osobiście używam wersji nightly - nie dość, że działa to jeszcze działa dobrze (lepiej jak 2.0.0.x).
I męczeniem się jest IMO używanie msie - bez adblocka i gestów myszy (a w porównaniu z wcześniejszą wersją jeszcze bez kart i paska wyszukiwania) i kilku drobnostek ja surfować nie umiem.

Marcin
Gaduła
Posty: 1791
Rejestracja: pn 20:10, 11 lip 2005

Postautor: Marcin » wt 16:30, 05 lut 2008

o3r pisze:Wykorzystam ten wątek do opisania małego problemu. Również dotyczy on postów.
Kilka razy próbowałem dziś wpisać w obserwacjach liniowych ikarusów zauważony przeze mnie pojazd. Za każdym razem, a prób było kilka, pojawia się komunikat, że wypowiedź jest powtórzona i za żadne skarby nie chce się dodać. Co to za happening? Obrazek


Wydaje mi się, że nie można dodać 2 razy postu o identycznej treści. A w obserwacjach liniowych łatwo o to. Trzeba dostawić kropkę czy coś, i już powinno być dobrze.

Awatar użytkownika
prof_klos
Megagaduła
Posty: 3375
Rejestracja: czw 23:10, 21 gru 2006
Lokalizacja: Pabianice | Piaski

Postautor: prof_klos » wt 17:08, 05 lut 2008

Test, czy powyższe stwierdzenie jest autentyczne.
Wszystko co dobre skończyło się w 2008 roku...

Awatar użytkownika
prof_klos
Megagaduła
Posty: 3375
Rejestracja: czw 23:10, 21 gru 2006
Lokalizacja: Pabianice | Piaski

Postautor: prof_klos » wt 17:12, 05 lut 2008

[Wypowiedź powtórzona]

Tak więc, wszystko jasne.
Nie można pisać dwu identycznych postów.
Wszystko co dobre skończyło się w 2008 roku...

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » wt 17:32, 05 lut 2008

px33: i właśnie z tych powodów - dla mnie najważniejsze jest sprawdzanie pisowni (kiedyś nie popełniałem błędów, niestety jak każdy wzrokowiec teraz miewam problemy przez "opatrzenie" się na tfurczość internetową) i adblock - wolę FF. Natomiast IE7 chociażby ładniej renderuje strony.

px33
Fan forum
Posty: 4872
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » wt 19:19, 05 lut 2008

Natomiast IE7 chociażby ładniej renderuje strony.

Mnie oczy od tego wygładzania (bo chyba o to chodzi, raczej nie o zgodność ze standardami) bolą, więc to jest sprawa względna. W dodatku w przypadku Windows aby włączyć antyaliasing w całym systemie można przełączyć opcję w ustawieniach ekranu ( http://tinyurl.com/2am22o )

I nie za skrupulatne to sprawdzanie jest skoro sprawdza wątek od początku?
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez px33, łącznie zmieniany 1 raz.

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » wt 19:22, 05 lut 2008

Mam cleartype dla całego systemu, nadal jest różnica.

mig
Moderator
Posty: 3268
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: mig » wt 21:46, 05 lut 2008

o3r pisze:Kilka razy próbowałem dziś wpisać w obserwacjach liniowych ikarusów zauważony przeze mnie pojazd. Za każdym razem, a prób było kilka, pojawia się komunikat, że wypowiedź jest powtórzona i za żadne skarby nie chce się dodać. Co to za happening? Obrazek

Wystarczy, że dasz parę spacji i po problemie :)

o3r
Fan forum
Posty: 3605
Rejestracja: ndz 22:12, 01 lip 2007
Lokalizacja: Łódź Śródmieście

Postautor: o3r » wt 21:55, 05 lut 2008

Ale ta sama treść tyczy się całego wątku?
A już po północy napisałem, że wczoraj (data) i wóz i pojawiło się to samo. Dopiero teraz zaczęło działać poprawnie.

Ventlan
Gaduła
Posty: 1183
Rejestracja: pn 18:55, 15 maja 2006
Lokalizacja: Łódź i okolice

Postautor: Ventlan » wt 22:20, 05 lut 2008

Wracając do właściwego tematu wątka, to się naprawiło Obrazek (przynajmniej u mnie)
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez Ventlan, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mat
Megagaduła
Posty: 2202
Rejestracja: śr 15:18, 20 sie 2014
Lokalizacja: Łódź - MOJE miasto

Postautor: Mat » czw 10:27, 23 cze 2016

Probując dodać nowy wpis w ciekawostkach taborowych pod swoim poprzednim postem, wyskakuje mi, że nie mogę tego zrobić, gdyż administrator ograniczył tą możliwość. Fajnie zgoda, tylko jeśli chodzi o tematy z dyskusją, a nie wypisówki. Jest to uciążliwe, bo albo trzeba tylko edytować poprzedni post i wtedy nikt tego nie zauważy na stronie głównej, albo bawić się w kasowanie tamtego postu i dodanie tamtego wypisu i nowego na nowym poście.
To samo gdy się w jakimś temacie długo nie pisało, a mój post jest ostatni, nie mogę nic nowego na nowy temat napisać. Trochę bez sensu w takiej sytuacji.
Da się coś z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez Mat, łącznie zmieniany 1 raz.
Mateusz

EA-1 8-)
Foto
Obrazek

pawlak
Gaduła
Posty: 1041
Rejestracja: śr 19:38, 14 sty 2009

Postautor: pawlak » wt 12:20, 28 cze 2016

Dziś miałem tą samą sytuację co Mat w wątku "Nowe linie". Także mój post był ostatni i nie mogłem dodać nowego.

Kuba
Administrator
Posty: 3265
Rejestracja: pn 20:49, 24 lip 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba » wt 19:00, 28 cze 2016

Ok, poprawione ustawienia.
Obrazek
---
"Mleko ma najszybszy transport"

Kpc21
Weteran
Posty: 5956
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Re: Najnowszy post

Postautor: Kpc21 » czw 12:40, 02 lut 2017

Coś się popsuło z wątkiem "Kolej w regionie łódzkim" w dziale kolejowym.

Świeci się na czerwono, że są w nim nowe posty (to samo zresztą jest z całym działem), ale gdy klikam w przycisk przejścia do nowego postu, wyrzuca mnie na pierwszą stronę wątku. Gdy przechodzę na ostatnią - nic nowego tam nie ma.

Tak jakby ktoś dodał nowy post i zaraz go usunął, a system jakoś nie do końca to usunięcie zarejestrował.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)

pawlak
Gaduła
Posty: 1041
Rejestracja: śr 19:38, 14 sty 2009

Re: Najnowszy post

Postautor: pawlak » czw 16:26, 02 lut 2017

^^ Przyznaję się, że tak było - wrzuciłem niechcący obserwacje liniowe do 'kolei' i zaraz usunąłem.

Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 1899
Rejestracja: sob 15:31, 10 lis 2007
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Najnowszy post

Postautor: Karol » czw 18:53, 02 lut 2017

Dokonałem synchronizacji tego działu. Problem zniknął.
Obrazek

Kpc21
Weteran
Posty: 5956
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Re: Najnowszy post

Postautor: Kpc21 » czw 20:07, 02 lut 2017

Zgadza się, teraz jest OK.

Ja bym wiedział co zrobić jako użytkownik - prawdopodobnie wystarczyłoby oznaczyć cały dział jako przeczytany - ale nie każdy by na to wpadł. Tak więc dobrze, że zostało to zrobione.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)

Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 1899
Rejestracja: sob 15:31, 10 lis 2007
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Najnowszy post

Postautor: Karol » czw 21:34, 02 lut 2017

Nie wystarczyłoby - ostatni post prowadziłby donikąd. Dlatego synchronizacja była konieczna, aby pobrać najświeższy post dla widoku strony głównej i widoku tematów w dziale.
Obrazek


Wróć do „Łódzkie Forum Komunikacyjne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości