Ciekawostki taborowe - tramwaje
-
- Gaduła
Re: Ciekawostki taborowe - tramwaje
Nikt nie wpisał, a podobno wisi w systemie na 11B, 1565+67.
Edit 18:56 - Z ciekawostek też 1604+05, jadę nim właśnie Pabianicką.
Edit 18:56 - Z ciekawostek też 1604+05, jadę nim właśnie Pabianicką.
1855 - 10 (formalnie nie ciekawostka ale jednak rzadkość)
CR 1213 - jazda próbna na WZ przy Augustów.
To jakiś powrót po dłuższej przerwie czy nie?
To jakiś powrót po dłuższej przerwie czy nie?
-
- Moderator
- Kontaktowanie:
Ja na pętli Widzew Augustów widziałem z kolei jakiegoś Tramicusa. Było to ok. 17:30.
Potwierdzam też go widziałem i chyba miał napis jazda próbna.
-
- Gaduła
1565+67 po raz kolejny na 11B.
-
- Gaduła
Co się dzieje z naszymi M8CNami? Dziś w systemie na 17 zaledwie cztery składy tego typu i dosłownie rój Konstali. Zamiast wyjeżdżać na linie, to ktoś sobie z nimi w kulki leci... 

-
- Gaduła
A dziś na 11B jest 1730+31.
1608+09 na 11B odjeżdżającym o 15:53 z pl. Niepodległości w kierunku Ikei.
Co jest z tymi niskaczami? Przecież CRów i Tramicusów jest 25.
Na 11B potrzeba 13 tramwajów, a na 12 - 4 (bo tyle jest brygad oznaczonych jako niskacze).
Zatem codziennie potrzeba 17 niskaczy.
Naprawdę 8 pojazdów (ponad 30%) jest niesprawnych? Czy po prostu znowu ktoś sobie jaja z pasażerów robi, a nikogo to nie obchodzi? Podstawa to wysyłanie niskaczy na te kursy oznaczone, a dopiero później nadwyżkę można kierować na inne linie.
Na 11B potrzeba 13 tramwajów, a na 12 - 4 (bo tyle jest brygad oznaczonych jako niskacze).
Zatem codziennie potrzeba 17 niskaczy.
Naprawdę 8 pojazdów (ponad 30%) jest niesprawnych? Czy po prostu znowu ktoś sobie jaja z pasażerów robi, a nikogo to nie obchodzi? Podstawa to wysyłanie niskaczy na te kursy oznaczone, a dopiero później nadwyżkę można kierować na inne linie.
-
- Gaduła
Bo dochodzi jak zwykle wysyłanie CRów na 18 (a nawet nie wiem, ile było dzisiaj), a Tramicusów w zasadzie też nie mogą raczej wysłać całej dziesiątki.
No, ale CRy na 18 to po co? To linia szczytowa i jeśli by sie miały pojawiać to chyba tylko w wyniku połączenia brygad z linia 12.
A jeśli nie ma Tramicusa to powinien go zastępować CR.
Tak czy inaczej warto by było zglebić temat, gdzie znikają te niskacze. No i w ogóle czemu ktoś wysyła pojazd nie tam, gdzie trzeba? Czemu tak robi? Czy w tym kraju za wszystko musza być kary by ludzie wykonywali dobrze swoją pracę, czy nie mozna uczciwie podejść do swojej pracy i tak kierować tabor by jeździł tam gdzie potrzeba?
A jeśli nie ma Tramicusa to powinien go zastępować CR.
Tak czy inaczej warto by było zglebić temat, gdzie znikają te niskacze. No i w ogóle czemu ktoś wysyła pojazd nie tam, gdzie trzeba? Czemu tak robi? Czy w tym kraju za wszystko musza być kary by ludzie wykonywali dobrze swoją pracę, czy nie mozna uczciwie podejść do swojej pracy i tak kierować tabor by jeździł tam gdzie potrzeba?
Jak komuś płaci się mało, bo ma być tanio, to nie można od niego oczekiwać, by dobrze wykonywał swoją pracę.
Chociaż nie wiem, jak osoby za to odpowiedzialne w MPK są opłacane. Może dobrze. Ale jeśli płacą im dobrze, to pewnie nie byłoby problemem znalezienie innych chętnych na to stanowisko, którzy lepiej by się do tej pracy przykładali.
Chociaż nie wiem, jak osoby za to odpowiedzialne w MPK są opłacane. Może dobrze. Ale jeśli płacą im dobrze, to pewnie nie byłoby problemem znalezienie innych chętnych na to stanowisko, którzy lepiej by się do tej pracy przykładali.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)
-
- Moderator
- Kontaktowanie:
nowy1212 pisze:Co jest z tymi niskaczami?
Powiem tak, jak taki 1859 3 dni pod rząd zjeżdża awaryjnie (w tym jedno zatrzymanie zrobił) to jak ma być dobrze? I to wcale nie jest odosobniony przypadek. Od rana wszystkie 11B są najczęściej niskie, a później to różnie z tym bywa właśnie z takich względów.
Dlaczego Cityrunner jest w planowej obsłudze jednej konkretnej brygady 18? Zdziwilibyście się. Jeśli ktoś z Was nią jeździ regularnie to niech rozgląda się uważnie, a może znajdzie powód...
EOT - proszę o takich sprawach dyskutować w Planowa obsadzie linii - dyskusja.
-
- Gaduła
O ile dobrze widziałem, to na 10 był dziś 1565+67. Na pewno nie na 14, bo przed tym składem Konstali jechała Pesa (#1881 na 14) i nie na 8, bo tylny wyświetlacz pokazywał trzy cyfry.
Ja widziałem dzisiaj też Tramicusa na linii 10. A także GT8N jechał rano na Rokicińskiej przy Augustów, ale nie wiem na jakiej linii (pewno 4).
Czyli Swingi na 10 coraz gorzej się sprawują widać.
Czyli Swingi na 10 coraz gorzej się sprawują widać.
-
- Gaduła
nowy1212 pisze:GT8N jechał rano na Rokicińskiej przy Augustów, ale nie wiem na jakiej linii (pewno 4).
4 przy Augustów? Sorry, to jeszcze nie czerwiec.

No GT8N był, więc moze jakieś zatrzymanie było dzisiaj na ŚR? Nie wiem.
Z opisem "Wycieczka", szczegóły na facebooku MPK