Problemy z Privem i GTLodzem

Forum poświęcone fotografii, a także archiwalne sprawy gtlodz.eu.
ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » czw 17:42, 16 paź 2008

Ta, widziałem. Nie mam pojęcia o co biega Obrazek
(a nie mam czasu szukać w kodzie - ale dobrze że tu napisałeś, to może nie zapomnę)

Marcin
Gaduła
Posty: 1791
Rejestracja: pn 20:10, 11 lip 2005

Postautor: Marcin » pt 08:23, 17 paź 2008

Też tak macie?

ObrazekObrazek

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » pt 09:32, 17 paź 2008

Kaspersky nie narzeka. Nic nie zmieniałem w skryptach ostatnio, więc podejrzewam nadgorliwość Avasta. Google też nie słyszały o czymś takim. Ale jak się komuś chce to niech analizuje to co dostaje do przeglądarki.

Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 1906
Rejestracja: sob 15:31, 10 lis 2007
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Karol » pt 09:58, 17 paź 2008

W google na razie jest tylko to, że w GDATA jest też w dzisiejszej bazie:
http://www.antiviruslab.com/newentries.php
On jest związany z jakimś kodem funkcji w (pewnie wyświetlającym ostatnie zdjęcia) Java Script.
Obrazek

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » pt 10:01, 17 paź 2008

Sądzę, że bycie w bazie z dzisiejszą datą oznacza jedynie zgłoszenie. Analizuję problem - wiem już, że nie wszystkie galerie oparte na 4images generują ten błąd/wirus, więc będę szukał.
PS. JavaScript nie jest używany do wyświetlania zdjęć.

Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 1906
Rejestracja: sob 15:31, 10 lis 2007
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Karol » pt 10:23, 17 paź 2008

Na privie również jest taki komunikat. W sumie dziwne, dzisiaj po aktualizacji w Avaście ten problem zaczął występować Obrazek
Obrazek

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » pt 10:34, 17 paź 2008

Priv to niemal kopia skryptów głównej - więc nie dziwne.
Nie dziwne też że dziś po aktualizacji wystąpiło - są 2 możliwości:
- dopiero teraz Avast wykrywa wirusa
- dopiero teraz w Avascie jest błąd

UPDATE:
Wyciąłem podejrzany skrypt, już OK - ale powody analizować będę później (brak czasu).
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez ukalo, łącznie zmieniany 1 raz.

Chester
Bywalec
Posty: 197
Rejestracja: śr 09:10, 10 paź 2007
Lokalizacja: Łódź Widzew Wschód

Postautor: Chester » pt 12:09, 17 paź 2008

U mnie też ten błąd wystąpił, już myślałem, ze to jakiś virus. Cóż Avast ma czasy świetności za sobą , teraz jest daleko w tyle za np. Kaspeskym.
Teraz wszystko ok.

Jakub Dombrowski
Bywalec
Posty: 176
Rejestracja: pn 15:26, 05 mar 2007
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:

Postautor: Jakub Dombrowski » pt 18:10, 17 paź 2008

McAfee Enterprise od kilku miesięcy pokazywał wirusa - dziwne, że tylko na niektórych stronach, przy niektórych wyświetleniach - odświeżenie zablokowanej strony zawsze skutkowało poprawnym wyświetleniem strony.

Nie pamiętam jakiego wirusa pokazywał, musiałbym się spytać moich administratorów AV...

krzyskup
Bywalec
Posty: 195
Rejestracja: pt 19:41, 31 mar 2006
Lokalizacja: Retkinia
Kontaktowanie:

Postautor: krzyskup » sob 00:13, 18 paź 2008

@chester: Podobno Avira jest nienajgorsza i całkiem nieźle zastępuje avasta, mniej pochłaniając zasoby...

M. Wilu
Stały bywalec
Posty: 283
Rejestracja: pn 20:18, 10 lip 2006
Lokalizacja: Лодзь - запад

Postautor: M. Wilu » pt 15:48, 24 paź 2008

Czy u Was też nie łapie gtlodz i priv? Mi wyrzuca błąd przeciążenia serwera Obrazek

BarthezzLodz
Czasem wpada
Posty: 83
Rejestracja: sob 18:18, 12 lip 2008
Lokalizacja: Łódź

Postautor: BarthezzLodz » pt 15:55, 24 paź 2008

Mnie też niestety nie działa Obrazek

o3r
Fan forum
Posty: 3605
Rejestracja: ndz 22:12, 01 lip 2007
Lokalizacja: Łódź Śródmieście

Postautor: o3r » pt 18:38, 24 paź 2008

U mnie również. Już po 13 priv nie chciał łapać.

Awatar użytkownika
prof_klos
Megagaduła
Posty: 3380
Rejestracja: czw 23:10, 21 gru 2006
Lokalizacja: Pabianice | Piaski

Postautor: prof_klos » pt 18:44, 24 paź 2008

Oj, no każdy tak ma.
Wszystko co dobre skończyło się w 2008 roku...

Kuba
Administrator
Posty: 3290
Rejestracja: pn 20:49, 24 lip 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba » pt 20:11, 24 paź 2008

o3r pisze:Już po 13 priv nie chciał łapać.
U mnie to już ok. 10.00 nie chciało gtlodz wejść i tak jest do tej pory.
Obrazek
---
"Mleko ma najszybszy transport"

railman93
Stały bywalec
Posty: 370
Rejestracja: ndz 09:30, 31 sie 2008
Lokalizacja: Zduńska Wola
Kontaktowanie:

Postautor: railman93 » pt 21:10, 24 paź 2008

a kiedy galeria zacznie działać??

Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 1906
Rejestracja: sob 15:31, 10 lis 2007
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Karol » pt 21:35, 24 paź 2008

Ukalo nie odpisuje, więc pewnie to coś poważnego albo coś z serwerem nie tak i nie da rady poradzić.
Obrazek

Awatar użytkownika
prof_klos
Megagaduła
Posty: 3380
Rejestracja: czw 23:10, 21 gru 2006
Lokalizacja: Pabianice | Piaski

Postautor: prof_klos » pt 21:39, 24 paź 2008

A czy Ukalo ma obowiązek i musi siedzieć na Forum 24h i odpisywać na każdego posta oraz odpowiadać na każdą zachciankę?..

Dzien, dwa bez Galerii nikogo nie zabije. Chyba. Obrazek
Wszystko co dobre skończyło się w 2008 roku...

Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 1906
Rejestracja: sob 15:31, 10 lis 2007
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Karol » pt 21:43, 24 paź 2008

prof_klos pisze:A czy Ukalo ma obowiązek i musi siedzieć na Forum 24h i odpisywać na każdego posta oraz odpowiadać na każdą zachciankę?..

Dzien, dwa bez Galerii nikogo nie zabije. Chyba. :P

Zazwyczaj dosyć szybko reagował, ale widocznie teraz nie miał czasu co ja rozumiem.
Obrazek

o3r
Fan forum
Posty: 3605
Rejestracja: ndz 22:12, 01 lip 2007
Lokalizacja: Łódź Śródmieście

Postautor: o3r » pt 21:47, 24 paź 2008

Mnie zabije, bo tam jest sporo informacji Obrazek

No i niektórzy użytkownicy sczezną, gdyż nie będą mogli wypełnić limitu Obrazek


Wróć do „Fotografia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości