Problemy z Privem i GTLodzem

Forum poświęcone fotografii, a także archiwalne sprawy gtlodz.eu.
KMST197
Gaduła
Posty: 1010
Rejestracja: sob 07:53, 03 lis 2007

Problemy z Privem i GTLodzem

Postautor: KMST197 » ndz 19:23, 09 gru 2007

Dlaczego znowu GTLODZ nie chodzi ??? Ukalo proszę zrób coś z tym... Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez KMST197, łącznie zmieniany 1 raz.

px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » ndz 19:26, 09 gru 2007

Ale co nie chodzi? U mnie jak działało tak działa.

KMST197
Gaduła
Posty: 1010
Rejestracja: sob 07:53, 03 lis 2007

Postautor: KMST197 » ndz 19:28, 09 gru 2007

u mnie jeszcze przed godzinką działało a teraz już niedziała Obrazek

px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » ndz 19:34, 09 gru 2007

Wcale?

KMST197
Gaduła
Posty: 1010
Rejestracja: sob 07:53, 03 lis 2007

..

Postautor: KMST197 » ndz 19:35, 09 gru 2007

tak...Wyświetla mi sie takie coś Obrazek POMOCY !!!

Obrazek

px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » ndz 19:46, 09 gru 2007

Podaj wynik:

Kod: Zaznacz cały

ping gtlodz.eu

oraz:

Kod: Zaznacz cały

ping 80.86.84.27

A tak w ogóle to screeny robimy przez PrtScreen

I ku lepszemu : http://www.mozilla-europe.org/pl/products/firefox/

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » ndz 19:49, 09 gru 2007

Potwierdzam jakieś spore problemy z DNSami. Niestety wchodzenie przez adres IP nie pomoże, bo to wisi jako serwer wirtualny...
U niektórych działa, u innych trzeba dodawać ręcznie do hosts.

KMST197
Gaduła
Posty: 1010
Rejestracja: sob 07:53, 03 lis 2007

???

Postautor: KMST197 » ndz 20:03, 09 gru 2007

A kiedy to sie skończy ??? Czekam z niecerpliwością Obrazek

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » ndz 20:06, 09 gru 2007

Też bym chciał wiedzieć...

MNK
Megagaduła
Posty: 3254
Rejestracja: wt 16:18, 20 lut 2007
Lokalizacja: C.Z.M.P.
Kontaktowanie:

Postautor: MNK » ndz 20:16, 09 gru 2007

A mi chodzi Obrazek

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » ndz 20:24, 09 gru 2007

Mnie też, ale po ręcznej edycji plików konfiguracyjnych. Póki co awaria nadal trwa, więc poprawiać się nie będzie. Co najwyżej kolejne sieci stracą dostęp Obrazek

o3r
Fan forum
Posty: 3605
Rejestracja: ndz 22:12, 01 lip 2007
Lokalizacja: Łódź Śródmieście

Postautor: o3r » ndz 20:38, 09 gru 2007

Aaa! To niedobrze. Ale póki co też mi działa. Częściej miewam problemy z forum.

rkplodz
Fan forum
Posty: 3520
Rejestracja: pn 20:59, 11 lip 2005
Lokalizacja: z miasta Łodzi się wywodzi
Kontaktowanie:

Postautor: rkplodz » ndz 20:39, 09 gru 2007

Ukalo: możesz podać konkretnie co zrobiłeś żeby działało?:>

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » ndz 23:13, 09 gru 2007

Dla bardziej zaawansowanych technicznie:
do pliku hosts należy dodać następujące wpisy:
80.86.84.27 gtlodz.eu
80.86.84.27 priv.gtlodz.eu

plik ten znajduje się zazwyczaj w katalogu:
Windows 95/98/Me C:/Windows/hosts
Windows NT/2000 C:/Winnt/system32/drivers/etc/hosts
Windows XP/2003 C:/Windows/system32/drivers/etc/hosts
Linux: /etc

Metoda jest skuteczna, ale ma jedną wadę: jeśli kiedyś zmieni się adres ip serwera (a kiedyś pewnie tak się stanie) wpis trzeba będzie ręcznie usunąć lub zaktualizować.

px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » ndz 23:20, 09 gru 2007

Pod Linuksem(GNOME) można to też sobie ładnie wyklikać narzędziem network-admin

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » ndz 23:23, 09 gru 2007

Dla mniej technicznych mam dobrą wiadomość - wpisy w DNS zostały poprawione. Niestety, ze względu na sposób ich działania może do się propagować nawet do jutra wieczora...

KMST197
Gaduła
Posty: 1010
Rejestracja: sob 07:53, 03 lis 2007

:)

Postautor: KMST197 » pn 08:16, 10 gru 2007

u mnie już działa Obrazek

M. Kaźmierczak
Sympatyk forum
Posty: 954
Rejestracja: wt 17:13, 21 sie 2007
Lokalizacja: Aleksandrów Ł./Łódź
Kontaktowanie:

Postautor: M. Kaźmierczak » pn 20:49, 10 gru 2007

Mnie niestety nie działa, wywala mi stronę home.pl Obrazek

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » pn 22:00, 10 gru 2007

http://kmlodz.host247.pl powinno działać. Zresztą główny już wkrótce też powinien wszędzie działać.

M. Kaźmierczak
Sympatyk forum
Posty: 954
Rejestracja: wt 17:13, 21 sie 2007
Lokalizacja: Aleksandrów Ł./Łódź
Kontaktowanie:

Postautor: M. Kaźmierczak » pn 22:32, 10 gru 2007

Już działa Obrazek


Wróć do „Fotografia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość