oznaczenie nieprzeczytanych

Rozmowy nt. Łódzkiego Forum Komunikacyjnego
rkplodz
Fan forum
Posty: 3520
Rejestracja: pn 20:59, 11 lip 2005
Lokalizacja: z miasta Łodzi się wywodzi
Kontaktowanie:

oznaczenie nieprzeczytanych

Postautor: rkplodz » śr 12:39, 07 lut 2007

Ostatnio mam pewien problem z forum, mianowicie nie wszystkie posty, których nie czytałem, są oznaczone stosownym znaczkiem Obrazek Zatem 2 sprawy:

1) czy jest na to jakieś lekarstwo, czy wina leży po stronie mojej czy fora.pl?
2) przepraszam jeśli komuś nie odpowiedziałem.

Marcin
Gaduła
Posty: 1791
Rejestracja: pn 20:10, 11 lip 2005

Postautor: Marcin » śr 13:49, 07 lut 2007

Czy inni też mają takie problemy? Prawdę mówiąc, u mnie chyba wszystko dobrze.

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » śr 13:57, 07 lut 2007

U mnie tak bywało, gdy wchodziłem przez aliasy.
Czasem chyba też otwarcie forum w dwóch oknach jednocześnie powoduje taki efekt.

SEC
Weteran
Posty: 6980
Rejestracja: sob 14:28, 01 lip 2006

Postautor: SEC » śr 21:08, 07 lut 2007

A u mnie tak bywa czasami, że jako nieprzeczytane oznacza moje posty, które sam napisałem.

Bros
Sympatyk forum
Posty: 537
Rejestracja: wt 15:07, 18 lip 2006
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:

Postautor: Bros » śr 23:17, 07 lut 2007

U mnie to jest tak, że jak klikam w ostatni post w danym temacie to posty na danej stronie są prawidłowo oznaczone, jednakże po przejściu na poprzednią stronę w temacie, nieczytane posty są oznaczone jako przeczytane, mimo że ich nie czytałem i wtedy szukam tego pierwszego, jeszcze nieczytanego. I jeszcze w sytuacji rozłączenia internetu podczas czytania forum, po ponownym zalogowaniu wszystkie nieczytane posty zostają oznaczone jako przeczytane.

U mnie tak jest od początku i już się do tego przyzwyczaiłem, ale jeśli da się z tym coś zrobić to jeszcze lepiej.

P.S. Jak już jest temat o problemach to jeszcze dodam, że mi nie działa "Zaloguj przy każdej wizycie".

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » śr 23:27, 07 lut 2007

Panowie, jakie przeglądarki i systemy? To dość istotne.

Bros
Sympatyk forum
Posty: 537
Rejestracja: wt 15:07, 18 lip 2006
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:

Postautor: Bros » śr 23:34, 07 lut 2007

Windows XP Professional z SP2 i Internet Explorer 7.

rkplodz
Fan forum
Posty: 3520
Rejestracja: pn 20:59, 11 lip 2005
Lokalizacja: z miasta Łodzi się wywodzi
Kontaktowanie:

Postautor: rkplodz » śr 23:45, 07 lut 2007

Win ME, Firefox 5.2
oraz
Win XP home, też Fire

Nie zaobserwowano:
w domu na Auroksie (ech żebym znalazł 2g na ponowne jego uruchomienie:/(
w szkole na Mac OS X /Safari oraz Firefox Obrazek

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » śr 23:57, 07 lut 2007

Dobra, przy takiej różnorodności poddaję się - to wina fora.pl Obrazek

Marcin
Gaduła
Posty: 1791
Rejestracja: pn 20:10, 11 lip 2005

Postautor: Marcin » czw 10:29, 08 lut 2007

P.S. Jak już jest temat o problemach to jeszcze dodam, że mi nie działa "Zaloguj przy każdej wizycie".


A z jakiego korzystasz adresu? komunikacjalodz.fora.pl czy aliasów?

Zachęcam do korzystania z adresu www.komunikacjalodz.fora.pl. Jeśli czasem korzystam z aliasów, to wtedy występują tego typu kłopoty.

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » czw 11:35, 08 lut 2007

Dokładnie - od siebie dodam, że korzystam z adresu bez www, czyli: http://komunikacjalodz.fora.pl/ i raczej nie mam takich błędów (Vista, przeglądarki IE7 i FF2).

rkplodz
Fan forum
Posty: 3520
Rejestracja: pn 20:59, 11 lip 2005
Lokalizacja: z miasta Łodzi się wywodzi
Kontaktowanie:

Postautor: rkplodz » czw 13:02, 08 lut 2007

Masz Vistę? Jaki szpan Obrazek

Będę korzystał z pełmnego adresu, i tak lfk.er.pl padło Obrazek

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » czw 13:13, 08 lut 2007

Na obecną chwilę wolałbym XP, bo Vista jest "zbyt nowa". Ale sprzęt kupowałem teraz i będzie on na jakiś czas, więc jaki byłby sens kupowania w tej chwili XP? No ale to OT, więc ew. dyskusję możemy kontynuować na priv bądź w dziale INNE.

Bros
Sympatyk forum
Posty: 537
Rejestracja: wt 15:07, 18 lip 2006
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:

Postautor: Bros » czw 17:50, 08 lut 2007

Marcin pisze:A z jakiego korzystasz adresu? komunikacjalodz.fora.pl czy aliasów?


Korzystam z adresu www.forum.kmlodz.pl bo jest krótszy i łatwiejszy do zapamiętania ;) , ale jak tak mówisz to przerzucę się na ten dłuższy, który proponujesz.

Bros
Sympatyk forum
Posty: 537
Rejestracja: wt 15:07, 18 lip 2006
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:

Postautor: Bros » wt 19:45, 15 maja 2007

Mam pytanko do wszystkich użytkowników i adminów. Czy u Was także nie pojawiają się obrazki avatarów, emotikonów lub innych przycisków(PW albo www) a zamiast nich "Image does not exist" z symboliczną żabką Imageshacka'a czy to tylko u mnie takie cuda na kiju wychodzą?

Marcin
Gaduła
Posty: 1791
Rejestracja: pn 20:10, 11 lip 2005

Postautor: Marcin » wt 19:46, 15 maja 2007

Eee... nie.

rkplodz
Fan forum
Posty: 3520
Rejestracja: pn 20:59, 11 lip 2005
Lokalizacja: z miasta Łodzi się wywodzi
Kontaktowanie:

Postautor: rkplodz » wt 19:47, 15 maja 2007

u mnie wszystko działa:>

Kuba
Administrator
Posty: 3291
Rejestracja: pn 20:49, 24 lip 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba » wt 20:40, 15 maja 2007

U mnie pod tym względem wszystko w porządku.
Jedyny mankament, to to, że jeśli za jedną wizytą nie przeczytam wszystkich postów, to za drugim logowaniem system już mi ich nie wskaże. Jedynie te, które zostały napisane już po wylogowaniu.
Obrazek
---
"Mleko ma najszybszy transport"


Wróć do „Łódzkie Forum Komunikacyjne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość