Najnowszy post

Rozmowy nt. Łódzkiego Forum Komunikacyjnego
px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Najnowszy post

Postautor: px33 » ndz 22:07, 20 sty 2008

Po kliknięciu ikony przejścia do najnowszego posta pokazuje się taka ( http://img250.imageshack.us/img250/3569/screenshot1ki2.png ) strona. Mimo tego link podany na pasku statusu wygląda normalnie (chociaż po jego wklejeniu występuje to samo).
Sprawdzane pod:
Firefox 2/Linux
Firefox 3.0b3pre/Linux i Windows
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez px33, łącznie zmieniany 1 raz.

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » ndz 22:17, 20 sty 2008

Hm, adres na pasku zdecydowanie nie jest dobry, powinno być coś w tym stylu:
http://www.komunikacjalodz.fora.pl/lodzkie-forum-komunikacyjne,8/najnowszy-post,1345.html#36597
Może jakiś problem z proxy, skoro to nie system/przeglądarka?

px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » ndz 22:19, 20 sty 2008

Proxy ustawionego nie mam (ani nic co mogłoby filtrować ruch, iptables ma pustą tablicę reguł)

Ventlan
Gaduła
Posty: 1183
Rejestracja: pn 18:55, 15 maja 2006
Lokalizacja: Łódź i okolice

Postautor: Ventlan » ndz 22:28, 20 sty 2008

Potwierdzam ten sam problem, pojawił się nagle kilka dni temu i nie chce sobie pójść.
Opera/9.25 (Windows NT 5.1; U; pl)

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » ndz 22:28, 20 sty 2008

Ty nie masz, ale jesteś pewny, że dostawca czegoś nie robi :>
Tak czy inaczej - u mnie (i pewnie u większości) - działa.

px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » ndz 23:04, 20 sty 2008

Po sprawdzeniu ścieżki pakietów zaszokował mnie mój dostawca - pakiety idą przez 2 urządzenia w sieci lokalnej przy czym z obydwoma można połączyć się przez telnet (!!!).

Wiecie może jak wygląda sprawa usług UPC w Łodzi (bo mają tanie usługi o świetnych parametrach)?

mig
Moderator
Posty: 3269
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: mig » pn 08:14, 21 sty 2008

Niestety u mnie ten sam problem Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez mig, łącznie zmieniany 1 raz.

Marcin
Gaduła
Posty: 1791
Rejestracja: pn 20:10, 11 lip 2005

Postautor: Marcin » pn 18:48, 21 sty 2008

To wina fora.pl. Błąd ten jest w trakcie sprawdzania i naprawy.

o3r
Fan forum
Posty: 3605
Rejestracja: ndz 22:12, 01 lip 2007
Lokalizacja: Łódź Śródmieście

Postautor: o3r » pn 23:21, 04 lut 2008

Wykorzystam ten wątek do opisania małego problemu. Również dotyczy on postów.
Kilka razy próbowałem dziś wpisać w obserwacjach liniowych ikarusów zauważony przeze mnie pojazd. Za każdym razem, a prób było kilka, pojawia się komunikat, że wypowiedź jest powtórzona i za żadne skarby nie chce się dodać. Co to za happening? Obrazek

px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » pn 23:47, 04 lut 2008

Wyczyść cache, ciasteczka i sesje (narzędzia-> Wyczyść prywatne dane)

o3r
Fan forum
Posty: 3605
Rejestracja: ndz 22:12, 01 lip 2007
Lokalizacja: Łódź Śródmieście

Postautor: o3r » wt 00:18, 05 lut 2008

Nie mam w Narzędziach takiej opcji Obrazek Lub jej nie widzę. Dla mnie to już wyższa informatyka Obrazek

px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » wt 00:35, 05 lut 2008

http://img517.imageshack.us/img517/6928/scrve0.png - u mnie jest
W polskiej wersji Firefoksa (też 2) nazywa się tak jak podałem.

o3r
Fan forum
Posty: 3605
Rejestracja: ndz 22:12, 01 lip 2007
Lokalizacja: Łódź Śródmieście

Postautor: o3r » wt 00:58, 05 lut 2008

U mnie w Internet Explorerze nie ma Obrazek

px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » wt 01:00, 05 lut 2008

Nie czas na zmianę? :>

o3r
Fan forum
Posty: 3605
Rejestracja: ndz 22:12, 01 lip 2007
Lokalizacja: Łódź Śródmieście

Postautor: o3r » wt 01:27, 05 lut 2008

Czas już dawno nadszedł, ale ojciec się zajmuje takimi sprawami, a ten, choć informatyk (w UMŁ Obrazek), nie wierzy w wyższośc Firefoxa (A kto Ci tych głupot synu nagadał?) Obrazek

krzyskup
Bywalec
Posty: 195
Rejestracja: pt 19:41, 31 mar 2006
Lokalizacja: Retkinia
Kontaktowanie:

Postautor: krzyskup » wt 01:32, 05 lut 2008

No cóż... To może przekona ojca, że u jego służbowego dostawcy internetu (LODMAN) wszyscy na Firefoksie jadą. O, przepraszam. Jeden komp ma na 100% tylko IE. Ale z niego raczej w celu przeglądania stron się nie korzysta Obrazek

px33
Fan forum
Posty: 4876
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » wt 01:39, 05 lut 2008

To trzeba zainstalować, ustawić jako domyślną przez panel i korzystać - w końcu się ojciec złamie Obrazek

ukalo
Fan forum
Posty: 4040
Rejestracja: pt 12:36, 25 lis 2005

Postautor: ukalo » wt 07:15, 05 lut 2008

Wyższość "religijno-argumentacyjna" mnie nie przekonuje. Odpowiednio dobrane kryteria zawsze wykażą, że najlepsza jest ta przeglądarka, która miała być najlepsza w danym porównaniu. Każda ma swoje wady i zalety.
Najlepiej używać takiej, która komuś osobiście pasuje, a nie męczyć się, byle na modnej.
A - sam używam Firefoksa, żeby nie było. Mnie pasuje najbardziej, choć IE7 też znośny jest... tylko te możliwości rozbudowy Obrazek

o3r
Fan forum
Posty: 3605
Rejestracja: ndz 22:12, 01 lip 2007
Lokalizacja: Łódź Śródmieście

Postautor: o3r » wt 13:26, 05 lut 2008

Ja z Firefoxem miałem tak naprawdę do czynienia na TI w tym semestrze, ale wystarczyło mi to do uznannia jego wyższości na IE.

rkplodz
Fan forum
Posty: 3520
Rejestracja: pn 20:59, 11 lip 2005
Lokalizacja: z miasta Łodzi się wywodzi
Kontaktowanie:

Postautor: rkplodz » wt 13:26, 05 lut 2008

Pełna zgoda. Dlatego używam Firefoxa z... 2005 roku. Ma najprostszy design Obrazek


Wróć do „Łódzkie Forum Komunikacyjne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość