A wydłużenie to znowu kolejne koszta mimo wszystko.
Co do 67 to numer to już mniejszy problem (ja bym widział 97, które ponad dekadę było tam, a obecne 97 zmienić na coś innego

TramMomentyStudenta pisze:A swoją drogą - dodam, że 4 jeździła swego czasu na Koziny, wtedy, gdy 46 na Zdrowie i to był praktycznie dubel na dużej części trasy. 4 miała w dodatku składy.
9 na upartego można skrócić do Legionów, ale po co? Takt 6 na Zdrowiu pozwoli na znakomitą przesiadkę z autobusów z Cyganki i z Manii na tramwaje w stronę centrum (w tym 9 jadącego blisko NCŁ).
TramMomentyStudenta pisze:Swoją drogą - Stoki mogłyby mieć cały czas jedną linię tramwajową, ale musi być też zapewniony autobus co 12 - niekoniecznie w rodzaju 87.
Szczytówka robocza? Po co komu taka linia? I po co dzielić 18 na A i B?To lepiej zrobić w ten sposób, w robocze 17 jedzie do Stoków, a w weekendy do zajezdni. Tym bardziej, że 17 kiedyś miała warianty, w tym gorszym jechała z Ikei do placu Niepodległości
Tak samo, dotychczas 14 też jest swoiście podzielona
To - uważam, że przyjęłoby się lepiej.
TramMomentyStudenta pisze:Tak też można - choć to znowu dzielenie na A i B.
TramMomentyStudenta pisze:Wydawało mi się, że krańcówka jest zaraz po numerze linii...
Pożyjemy, zobaczymy, oznaczenia to są niuanse.
A swoją drogą, i w odniesieniu do długich nazw krańcówek. Oprócz tego, że sugeruję zmianę nazw, jak na przykład proponuję zamiast DW. ŁÓDŹ DĄBROWA pisać PKP DĄBROWA oraz zamiast CHOJNY KURCZAKI --> CHOJNY OSIEDLE, CHOCIANOWICE IKEA --> RUDA PABIANICKA, DĄBROWA NIŻSZA --> ŚLĄSKA, to jeszcze zastanowiłbym się nad sensem pisania pełnej nazwy TELEFONICZNA ZAJEZDNIA - tu zapis mógłby z powodzeniem być skrócony do TELEFONICZNA ZAJ. albo nawet można byłoby przywrócić stary zapis TELEFONICZNA, a zważywszy, że na Telefonicznej będzie istnieć możliwość przesiadki na autobus oraz tramwaj (a w niektórych porach nawet i dwa), to nie widzę sensu pisania pełnej nazwy.
nowy1212 pisze:Co do ZAJ to nie wiem czy to by było czytelne dla innych osób spoza Łodzi.
Co do reszty to już sam nie wiem czy jest sens znowu zmieniać. Korekty tak, ale wszystkiego nie ma sensu ruszać. Na pewno trzeba zmienić Marysin Warszawska na Rogi Warszawska, bo to jest poprawna nazwa.
TramMomentyStudenta pisze:Raczej tak, ZAJ. to zajezdnia. Choć tu trafiamy znowu na ryzyko scrollowania.
No ale jaki sens ma pisanie Dąbrowa Niższa? Śląska - każdy wiedział, gdzie to jest. Niższa - owszem też, ale takie wydłużanie nazwy nie miało sensu.
nowy1212 pisze:Co do reszty to już sam nie wiem czy jest sens znowu zmieniać. Korekty tak, ale wszystkiego nie ma sensu ruszać. Na pewno trzeba zmienić Marysin Warszawska na Rogi Warszawska, bo to jest poprawna nazwa.
TramMomentyStudenta pisze:Śląska - każdy wiedział, gdzie to jest.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość