Automaty biletowe

Forum dyskusyjne o biletach komunikacji zbiorowej.
estimate85
Stały bywalec
Posty: 451
Rejestracja: sob 13:40, 29 mar 2008

Postautor: estimate85 » śr 08:13, 30 wrz 2015

Ticomaty nie będą sprzedane. Sukcesywnie, wprowadzana jest w nich możliwość zapłaty kartą. Działa już w ok. 40% automatów.

Awatar użytkownika
Mat
Megagaduła
Posty: 2202
Rejestracja: śr 15:18, 20 sie 2014
Lokalizacja: Łódź - MOJE miasto

Postautor: Mat » śr 20:11, 30 wrz 2015

No fakt, bo najpierw była mowa o sprzedaży.

Ale w drugich wagonach tramwajów są biletomaty, tylko nie wiem w jakiej części.
Mateusz

EA-1 8-)
Foto
Obrazek

mig
Moderator
Posty: 3322
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: mig » czw 07:54, 01 paź 2015

Są w tych drugich wagonach, które jeżdżą także jako solówki.

Biletomat
Stały bywalec
Posty: 315
Rejestracja: wt 18:01, 03 sty 2012
Lokalizacja: ŁÓDŹ

Postautor: Biletomat » wt 21:26, 13 paź 2015

Czasami w drugich wagonach można jeszcze spotkać poczciwe Pixele Obrazek

domino
Gaduła
Posty: 1045
Rejestracja: wt 21:35, 30 sie 2011

Postautor: domino » pt 23:33, 30 paź 2015

Na przystanku Zgierska - Targowisko Dolna (1465) ustawiono biletomat.

estimate85
Stały bywalec
Posty: 451
Rejestracja: sob 13:40, 29 mar 2008

Postautor: estimate85 » pt 10:33, 18 gru 2015

Czy biletomaty z wycofanych Volvo 7000A przeniesiono do innych pojazdów?

Awatar użytkownika
Mat
Megagaduła
Posty: 2202
Rejestracja: śr 15:18, 20 sie 2014
Lokalizacja: Łódź - MOJE miasto

Postautor: Mat » wt 21:17, 05 sty 2016

Zauważyłem pewną nieścisłość w numeracji biletomatów. W niektórych wozach numer automatu odpowiada jakby wozowi z przeciwnej zajezdni. Np. W 1555 zamiast numeru 21555 jest numer 22555, tak jakby to był Solaris z NS.
Mateusz

EA-1 8-)
Foto
Obrazek

pawlak
Gaduła
Posty: 1041
Rejestracja: śr 19:38, 14 sty 2009

Postautor: pawlak » wt 22:59, 05 sty 2016

Dziś w Konstalu 2278 popsuł się akurat gdy chciałem kupić na 6 minut przed odjazdem Obrazek Jako, że jednoprzejazdowy mnie nie ustawiał, prawie płuca wyplułem po biegu do kiosku na następny przystanek Obrazek

Biletomat
Stały bywalec
Posty: 315
Rejestracja: wt 18:01, 03 sty 2012
Lokalizacja: ŁÓDŹ

Postautor: Biletomat » wt 23:16, 05 sty 2016

Solaris namieszał, już są poprawiane numerki na prawidłowe

na wozach z Nowych Sadów, a na Limance dopiero będą za parę dni.

2278 o której godzinie, gdzie była awaria Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez Biletomat, łącznie zmieniany 1 raz.

pawlak
Gaduła
Posty: 1041
Rejestracja: śr 19:38, 14 sty 2009

Postautor: pawlak » śr 09:22, 06 sty 2016

9:55 w jedynce pętla Chojny. Dotykowo dwa razy był błąd, potem dopiero wyskoczył komunikat, że nieczynny Obrazek

domino
Gaduła
Posty: 1045
Rejestracja: wt 21:35, 30 sie 2011

Postautor: domino » wt 00:22, 12 sty 2016

W Łodzi mandaty za jazdę bez biletu będzie można zapłacić w... biletomacie
Taki pomysł ma Zbigniew Papierski, prezes MPK. Ma to ułatwić gapowiczom wniesienie tzw. opłaty dodatkowej bez wizyty w kasach MPK. Według taryfy mandat za jazdę bez biletu to 200 zł, jeśli jednak pasażer zapłaci w ciągu 7 dni, będzie go to kosztować tylko 70 zł. Oprogramowanie do 16 biletomatów w mieście już jest. Wkrótce testy.

Link

estimate85
Stały bywalec
Posty: 451
Rejestracja: sob 13:40, 29 mar 2008

Postautor: estimate85 » śr 09:29, 20 sty 2016

Nowe biletomaty stacjonarne:

Dworzec Łódź-Widzew
http://mpk.lodz.pl/files/dworzec.jpg

Lotnisko
http://mpk.lodz.pl/files/bmlotnisko.jpg

Czy czegoś Wam nie przypominają? Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez estimate85, łącznie zmieniany 1 raz.

Kpc21
Weteran
Posty: 6065
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Postautor: Kpc21 » śr 10:03, 20 sty 2016

Dlaczego nowe, jak one tam stoją od kilku lat?

Nie widziałem tego na żywo, ale wcześniej na lotnisku był ponoć ten stary model z kolorowymi przyciskami, na monety z tramwajów.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)

kuba_łódź
Gaduła
Posty: 1216
Rejestracja: pn 15:27, 10 sie 2015
Lokalizacja: Łódź-Andrzejów

Postautor: kuba_łódź » śr 17:40, 20 sty 2016

Biletomaty z Volvo ? Obrazek

Kpc21
Weteran
Posty: 6065
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Postautor: Kpc21 » śr 18:58, 20 sty 2016

Jeden z Volv, drugi z Solarisów.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)

px33
Fan forum
Posty: 4941
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » ndz 18:30, 31 sty 2016

1351 dostał automat na monety, pewnie z jakiegoś 7000

pawlak
Gaduła
Posty: 1041
Rejestracja: śr 19:38, 14 sty 2009

Postautor: pawlak » ndz 20:47, 31 sty 2016

W Vero 2625 biletomat restartował się co kilka minut.

Biletomat
Stały bywalec
Posty: 315
Rejestracja: wt 18:01, 03 sty 2012
Lokalizacja: ŁÓDŹ

Postautor: Biletomat » pn 13:09, 01 lut 2016

kebaby od 1351 do 1356 dostaną te duże biletomaty z Volvo 7000
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez Biletomat, łącznie zmieniany 1 raz.

estimate85
Stały bywalec
Posty: 451
Rejestracja: sob 13:40, 29 mar 2008

Postautor: estimate85 » pn 13:19, 01 lut 2016

Te z 2013 r. już się zdążyły popsuć?

Kpc21
Weteran
Posty: 6065
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Postautor: Kpc21 » wt 16:49, 02 lut 2016

A nie jest przypadkiem tak, że te z 2013 nie obsługują kart?
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)


Wróć do „Bilety”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość