Sterownik 3000p

Forum dyskusyjne o biletach komunikacji zbiorowej.
kafar
Sympatyk forum
Posty: 554
Rejestracja: śr 12:47, 21 maja 2008
Lokalizacja: Zgierz

Sterownik 3000p

Postautor: kafar » czw 21:31, 28 mar 2013

Witajcie. Posiada ktoś może instrukcję do sterownika SRG-3000P albo wie jak go podłączyć do prądu? Wtyczka z tyłu jest typu RJ48, z 8 bolców używane są 4.

px33
Fan forum
Posty: 4806
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » czw 22:18, 28 mar 2013

Strzegą tej tasiemki jak niepodległości, ale na podstawie tego (ostatnia strona) możesz się domyślić podłączenia
http://www.multiupload.nl/ZRA20N7EAB
Masz może przypadkiem konwerter RS485/USB i/lub klucz serwisowy? Jeśli tak to mógłbyś podrzucić trochę danych z magistrali i ew. zakodować mi klucz (w starszych 3000P ZTCW się da)?

kafar
Sympatyk forum
Posty: 554
Rejestracja: śr 12:47, 21 maja 2008
Lokalizacja: Zgierz

Postautor: kafar » czw 22:44, 28 mar 2013

Dopiero dziś go dostałem więc trudno mi cokolwiek powiedzieć Obrazek Konwerter planowałem zrobić jak ogarnę ten sprzęt i połączenie tego wszystkiego. Jak uruchomię, to napiszę Obrazek
Dzięki za link!

px33
Fan forum
Posty: 4806
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » czw 22:54, 28 mar 2013

Z ciekawości - skąd wytrzasnąłeś ten sterownik i za ile?

kafar
Sympatyk forum
Posty: 554
Rejestracja: śr 12:47, 21 maja 2008
Lokalizacja: Zgierz

Postautor: kafar » czw 23:02, 28 mar 2013

Wraz z dwoma KRG-6Km i wyświetlaczem Lawo dorwałem je z Brusa a cenę zostawiam dla siebie jako tajemnicę handlową Obrazek

o w mordę, 300 post Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez kafar, łącznie zmieniany 2 razy.

px33
Fan forum
Posty: 4806
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » czw 23:39, 28 mar 2013

I nie dorzucili do tego żadnej dodatkowej dokumentacji albo programów? I ten wyświetlacz LAWO to sam czy z potrzebnymi akcesoriami tzn. konwerterem (większa część tych tablic nie ma ZTCW bezpośredniego wejścia IBIS tylko jakieś własne i dlatego wymaga konwertera ładowanego danymi, nie wiem czy nie przypadkiem taką samą kartą PCMCIA jak do tych dużych białych R&G)

I to ich jedyny komplet czy może jeszcze mają ten z drugiego MANa?
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez px33, łącznie zmieniany 1 raz.

kafar
Sympatyk forum
Posty: 554
Rejestracja: śr 12:47, 21 maja 2008
Lokalizacja: Zgierz

Postautor: kafar » czw 23:48, 28 mar 2013

Dokumentacji nie dostałem (może gdzieś się zagubiła wśród innych dokumentów wagonowych?). Nie chce mi się czekać na nią, jeśli gdzieś jest.

Wyświetlacz chyba jest sam, jutro sprawdzę. Jeśli będzie sam to konwerter będę musiał skombinować. Kiedyś na forum elektrody ktoś przerabiał właśnie tablice Lawo pod sterownik R&G więc tym się nie martwię Obrazek

Drugi komplet był kiedyś ale nie wiem co z nim. Może poszedł gdzieś z kasownikami i sterownikiem Pixela (cały jeden zestaw był pixelowski).
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez kafar, łącznie zmieniany 1 raz.

kafar
Sympatyk forum
Posty: 554
Rejestracja: śr 12:47, 21 maja 2008
Lokalizacja: Zgierz

Postautor: kafar » pt 20:16, 29 mar 2013

Dobra, udało mi się włączyć sterownik, ale potrzebuję wtyczki żeby podłączyć całość. O ile dwa kable w gnieździe dają radę to włożenie kolejnych dwóch od transmisji jest niemożliwe - albo któreś się zetkną albo któryś wypadnie. @px33: Masz może taką wtyczkę?
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez kafar, łącznie zmieniany 1 raz.

px33
Fan forum
Posty: 4806
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » pt 20:31, 29 mar 2013

No niestety nie. A RJ11 (to od telefonu) dopchane papierami by nie dało rady?

kafar
Sympatyk forum
Posty: 554
Rejestracja: śr 12:47, 21 maja 2008
Lokalizacja: Zgierz

Postautor: kafar » pt 21:24, 29 mar 2013

RJ11 jest za wąskie, 45 jest prawie na styk, lecz kabel nie wchodzi do końca wtyczki bo jest za gruby. Nie wiem czy powinno to być RJ48. Dopóki nie znajdę takiej wtyczki to sterownik jest bezużyteczny. Obrazek

px33
Fan forum
Posty: 4806
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » pt 21:34, 29 mar 2013

Mogę ci tylko powiedzieć, że oryginalna ma zwolnienie blokady z boku a nie od góry. Może spróbuj takiej cienkiej RJ45, czasami da się trafić

kafar
Sympatyk forum
Posty: 554
Rejestracja: śr 12:47, 21 maja 2008
Lokalizacja: Zgierz

Postautor: kafar » pt 22:21, 29 mar 2013

Ciężko coś znaleźć. Spróbuję z miedzianego drutu zrobić wtyczkę.


Wróć do „Bilety”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość