Planowa obsada linii - dyskusja

Jelcz, czy Volvo? To najlepsze miejsce dla tematów tego typu.
nowy1212
Gaduła
Posty: 1538
Rejestracja: pt 15:16, 24 mar 2017

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: nowy1212 » wt 15:49, 27 lis 2018

Ale fajna praca. U mnie potrafią zakomunikować dzień przed ze przez najbliższe dni bede miał przesunięte godziny pracy...

SCEL
Bywalec
Posty: 179
Rejestracja: wt 18:44, 10 sty 2017

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: SCEL » wt 15:55, 27 lis 2018

Generalnie, we wszystkich dużych firmach przewozowych jakie znam nie zmienia się grafików pracy z dnia na dzień choćby z uwagi na fakt przepisów mówiących o czasie pracy prowadzących pojazdy. Akurat w tej sytuacji rozumiem MPK.

nowy1212
Gaduła
Posty: 1538
Rejestracja: pt 15:16, 24 mar 2017

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: nowy1212 » wt 17:07, 27 lis 2018

Cóż myślałem, że moja firma w której pracuje ok 3tys osób jest duża, ale widać jest mała.No, ale nie ważne.

W każdym razie no dobrze by było przy najbliższej okazji wysłac kilka NF6D na 8 testowo by zobaczyć jak to idzie w ruchu liniowym. Żeby potem nie było płaczu, ze wprowadzono nowe rozkłady, wszystko pozmieniano, a po kilku dniach się z tego wycofano, bo awarie czy coś...

px33
Weteran
Posty: 5086
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: px33 » wt 19:27, 27 lis 2018

Może też przypadkiem by się trafiło tak, że wśród obsad weekendowych brygad akurat trafią się pary motorniczych przeszkolonych na nf6d.
Zresztą wprowadzenie swingów na 12 chyba miało miejsce z dnia na dzień i jakoś dało radę skleić obsady

TramMomentyStudenta
Gaduła
Posty: 1541
Rejestracja: sob 17:34, 24 cze 2017
Lokalizacja: w sezonie Ruda

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: TramMomentyStudenta » wt 19:40, 27 lis 2018

Tylko że 8 w powszednie ma dużo brygad z Chocianowic. Należy wobec tego zastanowić się, jak do tego doprowadzić, chociaż recepta jest prosta - oddać kilka chocianowickich brygad na 17, bo ta w tej chwili ma osiem z Telefy w robocze i full-Telefę w niedziele. Wobec tego wystarczyłyby na 17 zaledwie trzy brygady z Telefy (lepiej niech nie będzie full-chocianowicka). Trochę chocianowickich brygad mogłaby na upartego przejąć także 5, bo do marca na pewno będzie mieć bardzo blisko na ET-2 w kontekście wozokm.

px33
Weteran
Posty: 5086
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: px33 » wt 20:00, 27 lis 2018

Na razie niech nf6d wejdą na tę brygady, które wystawia telefoniczna, potem można optymalizować.

TramMomentyStudenta
Gaduła
Posty: 1541
Rejestracja: sob 17:34, 24 cze 2017
Lokalizacja: w sezonie Ruda

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: TramMomentyStudenta » wt 20:38, 27 lis 2018

W sumie przy trzech brygadach z Telefy też można "coś" wystawić, jeśli to mają być tylko testy. Ale jeśli się sprawdzi, to lepiej wtedy dać połowę brygad z Telefy i pogadać o jakichś roszadach.

LUAKAS22
Bywalec
Posty: 246
Rejestracja: czw 18:29, 10 mar 2011
Lokalizacja: H A A P Y LoDz

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: LUAKAS22 » śr 08:07, 28 lis 2018

Tymczasem 3 z 5 Swingów na 12 zjeżdża sobie właśnie do zajezdni po jedynym kółeczku na porannej brygadzie. 2x15xx i 1890.

Edit: 1890 jakims cudem przeszedł na 10 i jedzi na niej razem z innymi sześcioma Swingami'18,naprawdę aż tak źle z tymi 15xx?

nowy1212
Gaduła
Posty: 1538
Rejestracja: pt 15:16, 24 mar 2017

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: nowy1212 » śr 11:59, 28 lis 2018

No od dawna już wiadomo zw te Swingi 15 to ciągle popsute...

igor
Stały bywalec
Posty: 361
Rejestracja: pt 14:22, 01 maja 2009

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: igor » śr 14:40, 28 lis 2018

Na ET-1 stoi cały rząd Swingów bez osłon wózków albo kolizjach. Swoją drogą nie wiem jak jest teraz, ale jakiś czas temu te poranne brygady z 12 przechodziły na 5 więc jeździły na nich siłą rzeczy Konstale...

mig
Moderator
Posty: 3423
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: mig » śr 16:03, 28 lis 2018

Kto był w niedzielę na dniu motorniczego na Telefonicznej mógł zobaczyć ile Swingów jest odstawionych, część nadal ma niezakończoną historię z wózkami, część stoi na inne rzeczy w tym ponoć na... przyciski do otwierania drzwi. W hali natomiast niezmiennie stoi 1853 i przykrywa go coraz grubsza warstwa kurzu.
Po terenie zajezdni odwiedzających woził wiśniowy 1870, który technicznie jest gotowy ale czeka na zakończenie spraw formalnych związanych z dopuszczeniem do ruchu. Myślę więc, że za kilka tygodni wszystkie brygady 11A będą obsadzane NF6D.

px33
Weteran
Posty: 5086
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: px33 » śr 17:04, 28 lis 2018

W sumie nic złego by się nie stało gdyby zaczęli wymieniać te guziki na te z nowszych PES.

Yakuzzi
Stały bywalec
Posty: 401
Rejestracja: czw 16:45, 07 lip 2016

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: Yakuzzi » sob 13:12, 01 gru 2018

Co to za "autobus nr 4316" dziś jest widoczny w systemie na 43?

mateeusz
Sympatyk forum
Posty: 541
Rejestracja: ndz 20:54, 07 gru 2014

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: mateeusz » sob 14:11, 01 gru 2018

To pewnie będzie M6S #316 ze źle ustawionymi danymi w sterowniku.

px33
Weteran
Posty: 5086
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: px33 » sob 14:26, 01 gru 2018

Z drugiej strony taki numer też ma sens - jest kod zajezdni i jest numer pojazdu. A #1316 nie istnieje.

A z kolei ja z okazji nowego miesiąca i nowych grafików wracam z czepianiem się wykorzystania NF6D - czemu dzisiaj żaden nie pojawił się na 8, mimo że trasa jest klepnięta i MPK miało czas żeby dostosować grafiki?

hytgar655
Stały bywalec
Posty: 323
Rejestracja: sob 17:58, 16 lip 2016

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: hytgar655 » sob 16:37, 01 gru 2018

A jest klepnięta? Bo coś była mowa, że stan torowiska na Aleksandrowskiej i Włókniarzy jest przeszkodą.

mig
Moderator
Posty: 3423
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: mig » sob 16:50, 01 gru 2018

px33 pisze:A z kolei ja z okazji nowego miesiąca i nowych grafików wracam z czepianiem się wykorzystania NF6D - czemu dzisiaj żaden nie pojawił się na 8, mimo że trasa jest klepnięta i MPK miało czas żeby dostosować grafiki?

Dlatego, że przejazd techniczny odbył się już po terminie zamknięcia planu zmian na grudzień. Żeby wprowadzić zmianę rozkładu czy przydziału taborowego wpływającą na grafik prowadzących trzeba rozkład przygotować do 10-go dnia miesiąca poprzedzającego. Nie dotyczy to oczywiście zmian rozkładowych wynikających ze zmian w organizacji ruchu czy innych rzeczy, na które organizator nie ma wpływu.

px33
Weteran
Posty: 5086
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: px33 » sob 17:11, 01 gru 2018

A jakieś metody polubowne nie wchodzą w grę? Zasugerować, nawet przed testami żeby starać się układać obsadę 8 z motorniczych umiejących NF6D albo teraz żeby ukierunkować szkolenia na ludzi, którzy dostali w weekendy 8?

mig
Moderator
Posty: 3423
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: mig » sob 18:23, 01 gru 2018

Widzę, że żyjesz w błogiej nieświadomości i nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo się takimi "sugestiami" MPK przejmuje... Przecież oni dopóki nie dostali zlecenia na piśmie to byli w pełni przekonani, że żadnej reformy nie będzie :lol: Mam na myśli reformę z 2 kwietnia 2017 r. Jak nie ma czegoś oficjalnie to dla nich to nie istnieje.

px33
Weteran
Posty: 5086
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Re: Planowa obsada linii - dyskusja

Postautor: px33 » sob 18:39, 01 gru 2018

Wiem że jestem naiwny, no ale trochę boli mnie że pomimo dopuszczenia na trasę dobre tramwaje stoją w zajezdni a ludzi wozi się złomem. W zasadzie to MPK też powinno na tym zależeć bo mogliby wykazać wyższe koszty.

I wciąż wydaje mi się, że swingi na 12 pojawiły się w jakimś specjalnym trybie, może trzeba to powtórzyć


Wróć do „Tabor”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość