Wyświetlacze: błędy, nowinki, wpadki

Jelcz, czy Volvo? To najlepsze miejsce dla tematów tego typu.
Simon
Gaduła
Posty: 1399
Rejestracja: ndz 21:08, 09 gru 2007
Lokalizacja: Łódź Górna

Postautor: Simon » wt 16:51, 12 lut 2008

Uszkodzony przedni wyświetlacz (zaznaczone wszystkie piksele) w 1781.Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że boczny też nie działa.

MNK
Megagaduła
Posty: 3254
Rejestracja: wt 16:18, 20 lut 2007
Lokalizacja: C.Z.M.P.
Kontaktowanie:

Postautor: MNK » wt 16:53, 12 lut 2008

2622 nie działa tylny.
W 1796 dzisiaj linia była napisana długopisem na A5 w kratkę- linia 70.

Kuba
Administrator
Posty: 3378
Rejestracja: pn 20:49, 24 lip 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba » wt 19:12, 12 lut 2008

Simon pisze:Uszkodzony przedni wyświetlacz (zaznaczone wszystkie piksele) w 1781.Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że boczny też nie działa.
Boczny działa jak należy. Nie wyświetla tylko polskich liter.

Natomiast w 1775 na zjazdowym 96/10 zamiast ZAJ i obok "96 do zajezdni Kilińskiego" było tak jak na tej dodatkowej brygadzie na 77: ZAJEZDNIA KILIŃSKIEGO - bez numeru linii z boku.
Obrazek
---
"Mleko ma najszybszy transport"

Simon
Gaduła
Posty: 1399
Rejestracja: ndz 21:08, 09 gru 2007
Lokalizacja: Łódź Górna

Postautor: Simon » wt 19:19, 12 lut 2008

Wczoraj w 1775 : "Dworzec Łódć Kaliska".

Simon
Gaduła
Posty: 1399
Rejestracja: ndz 21:08, 09 gru 2007
Lokalizacja: Łódź Górna

Postautor: Simon » pt 18:30, 15 lut 2008

Nie działa tylny wyświetlacz w 3043.

MNK
Megagaduła
Posty: 3254
Rejestracja: wt 16:18, 20 lut 2007
Lokalizacja: C.Z.M.P.
Kontaktowanie:

Postautor: MNK » pt 18:32, 15 lut 2008

Simon pisze:Wczoraj w 1775 : "Dworzec Łódć Kaliska".


Wczroaj na 1798 podobnie tylko Dworzec Łodć Fabryczna.
Możę z rok temu 1798 miał tak 95 Dńbrowa.

mig
Moderator
Posty: 3423
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: mig » wt 21:23, 19 lut 2008

W 1570 (dziś Z9) wszystkie wyświetlacze nie działają. Zaś w 1777 na Z2 wyświetlał się kierunek "Zgierska-Helenówek" Obrazek

px33
Weteran
Posty: 5086
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » wt 22:00, 19 lut 2008

Co do #1570 to prawdopodobnie nie miał zaprogramowanej linii Z9 (kierowca mógł i powinien był w takim przypadku wrzucić na wyświetlacze samo 9)

mig
Moderator
Posty: 3423
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: mig » wt 22:10, 19 lut 2008

Jakoś wszystkie wozy miały zaprogramowane Z9 a ten nie?

px33
Weteran
Posty: 5086
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » wt 22:37, 19 lut 2008

Różne rzeczy się zdarzają Obrazek

Zresztą ostatnio był tutaj przykład wozu, który nie miał N4 (a na Kraszewskiego jest centralny system programowania, w dodatku wszystkie sterowniki są zablokowane na klucz)

Arturro 70a
Gaduła
Posty: 1568
Rejestracja: czw 13:37, 21 cze 2007
Kontaktowanie:

Postautor: Arturro 70a » wt 22:51, 19 lut 2008

mig pisze:Jakoś wszystkie wozy miały zaprogramowane Z9 a ten nie?
Wszystkie wozy, które były wytypowane na Z9, na Kraszce były wozy wyznaczone na Z9 i widać ten nie nie był wyznaczony.

niedzielny
Bywalec
Posty: 110
Rejestracja: śr 14:59, 11 kwie 2007

Postautor: niedzielny » czw 11:47, 21 lut 2008

Simon pisze:Uszkodzony przedni wyświetlacz (zaznaczone wszystkie piksele) w 1781.Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że boczny też nie działa.
Jest tak i dziś.

Simon
Gaduła
Posty: 1399
Rejestracja: ndz 21:08, 09 gru 2007
Lokalizacja: Łódź Górna

Postautor: Simon » czw 17:16, 21 lut 2008

Nie działa przedni i tylny (nie wiem jak z bocznym) wyświetlacz w 1686 oraz tylny w 1774.

Kuba
Administrator
Posty: 3378
Rejestracja: pn 20:49, 24 lip 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba » pt 23:12, 29 lut 2008

Nie wiem czy zwrócił ktoś na to uwagę. Otóż jechałem dzisiaj Conecto na linii 85 i na wewnętrznym wyświetlaczu wyświetlała się poprawna data: Piątek, 29 lutego 2008, ale jak innym razem dzisiaj przyszło mi jechać Jelczem z serii 25xx lub 26xx na linii 82 to zarówno na wyświetlaczu wewnętrznym jak i na wyświetlaczu z datą i godziną na kasownikach była sobotnia data 1 marca... Obrazek Szkoda, że nie miałem jakiegoś zużytego biletu lub kartonika na kształt biletu żeby móc sprawdzić czy także 1 marca drukuje...

Ja rozumiem gdyby wszystkie wyświetlacze w każdym wozie pokazywały 1 marca, ale jak to jest, że w jednym jest ok, a w innym już nie. Zrozumiałbym też gdyby się wyświetlało "Piątek, 1 marca 2008", ale wyraźnie była napisana sobota...
Obrazek
---
"Mleko ma najszybszy transport"

mig
Moderator
Posty: 3423
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: mig » sob 19:28, 01 mar 2008

EI pisze:Z powodu Nietypowej daty 29 lutego (występującej co 4 lata) doszło wczoraj do sporego zamieszani. W niektórych autobusach MPK kasowniki wybijały na biletach datę 1 marca, w innych miesiąc... zerowy.

- To mógł być efekt złego ustawienia jakiegoś kasownika; nie było to zjawisko masowe - mówi Marcin Małek z łódzkiego MPK.

Zapewniono nas, że jeśli z powodu złej daty na bilecie ktoś został spisany przez kontrolerów, będzie miał anulowaną karę.


A wg wyświetlacza w 1930 (wczoraj na 3) Czerwona wciąż żyje :lol:

px33
Weteran
Posty: 5086
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » sob 20:39, 01 mar 2008

CR #1205 nie ma tylnego wyświetlacza

Simon
Gaduła
Posty: 1399
Rejestracja: ndz 21:08, 09 gru 2007
Lokalizacja: Łódź Górna

Postautor: Simon » sob 21:34, 01 mar 2008

W przednim wyświetlaczu 3977 nie jest podświetlony numer linii.

px33
Weteran
Posty: 5086
Rejestracja: śr 19:20, 07 mar 2007

Postautor: px33 » sob 22:28, 01 mar 2008

A #1774 nie ma tylnego wyświetlacza, a podświetlenie jest "w kratkę" - na przednim wyświetlaczu tylko kierunek, a na bocznym numer

Simon
Gaduła
Posty: 1399
Rejestracja: ndz 21:08, 09 gru 2007
Lokalizacja: Łódź Górna

Postautor: Simon » sob 22:47, 01 mar 2008

px33 pisze:A #1774 nie ma tylnego wyświetlacza
To już tradycja :) . A w 1781 zapewne wszystkie piksele zaznaczone.

Simon
Gaduła
Posty: 1399
Rejestracja: ndz 21:08, 09 gru 2007
Lokalizacja: Łódź Górna

Postautor: Simon » pn 13:56, 03 mar 2008

Obrazek W 1014 nie działa tylny wyświetlacz, na bocznym jest tylko numer linii a na przednim są różne gafy.

Obrazek Nie działa przedni wyświetlacz w 1004.


Wróć do „Tabor”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość