Te kursy do Bielaw działają obecnie nadal, tyle że nie ruszają z Łodzi, a z Głowna (Głowno-Bielawy-Łowicz).
Można zajrzeć tutaj - rozkłady z 2002 roku:
http://web.archive.org/web/200211021036 ... rajowy.htmFaktycznie tych połączeń nie ma za wiele. To znaczy jest trochę przelotowych za Łowicz, których już nie ma.
Można wymienić (z Północnego):
- Bielawy przez Głowno 14:50 (obecnie są kursy PKS Skierniewice Głowno-Bielawy-Łowicz)
- Brzeziny przez Głowno 6:20 (obecnie to połączenie istnieje chyba jeszcze w relacji Bratoszewice-Głowno-Brzeziny, obsługa PKS Skierniewice - pewnie są jakieś osoby dojeżdżające tym z Brzezin lub miejscowości po drodze na trasie do Głowna do szkoły w Bratoszewicach)
- Gąbin przez Łowicz 11:30
- Głowno przez Wolę Mąkolską 6:30 12:30
- Kiernozia przez Kwiatek 16:00
- Kiernozia przez Łowicz 11:30 17:20 (nie wiem, czym te dwa kursy różnią się od tego o 16:00, biorąc pod uwagę, że podstawowa trasa z Łodzi do Łowicza biegnie przez Kwiatek; ten o 16:00 zniknął gdzieś w 2010 roku)
- Łowicz przez Głowno 5:20 6:50 19:00
- Łowicz przez Kołacin 5:30 14:45
- Łowicz przez Lubianków 9:30
- Łowicz przez Popów 11:20 (zapewne chodzi o Popów Głowieński, bo Popów w gminie Łowicz jest kompletnie nie po drodze)
- Mąkolice przez Stryków 15:30
- Płock przez Głowno, Goleńsko 15:00 (zniknął gdzieś w 2011 roku, z tym że nie jechał już, chyba, przez Goleńsko - obsługa PKS Skierniewice oddział Łowicz)
- Płock przez Sanniki 10:20
- Płock przez Łowicz 8:10 12:40
- Sierpc 18:00 (istniał do końca 2016 roku - PKS Płock P.T. Sierpc)
- Skierniewice przez Głowno 7:30 10:30 11:50 17:00 (ostatnia para kursów zniknęła w 2016 roku - PKS Skierniewice centrala)
I jeszcze 19 kursów do Głowna przez Stryków, ale tego nie liczę, bo to było, jeśli dobrze pamiętam, realizowane busami, tak jak obecna linia do Brzezin.
Sporo tego. Część to przelotówki do Płocka czy Sierpca (lub przynajmniej do Kiernozi), ale część to i typowo wioskowe kursy.
A w ogóle ostatnio zaciekawiła mnie kwestia obsługi połączenia Brzeziny-Dmosin-Głowno przez PKS Skierniewice. Istnieją połączenia Głowno-Dmosin-Brzeziny i Dmosin-Brzeziny. I o ile ilość tych Głowno-Brzeziny jest "symetryczna", to Dmosin-Brzeziny... Rano są dwa kursy Dmosin-Brzeziny, po południu jeden powrotny Brzeziny-Dmosin (w dodatku na trasie przez Wolę Cyrusową i Lubowidzę, obsługiwanej tylko w tym kierunku, wyłącznie tym jednym kursem). Jak oni to robią?
No i trochę bez sensu jest kończenie trasy w Dmosinie, a nie w prawie sąsiadującym z nim Głownie (4 kilometry do centrum, 2 kilometry do granic miasta)...
Zresztą okazuje się, że ta okolica lepiej obsłużona jest autobusami pracowniczymi niż liniowymi:
https://goo.gl/maps/UyrV6MPLQwk 
Mam jeszcze taki rozkład PKS z Głowna z 2009 roku:

Zwróćcie uwagę na liczbę kursów do Łodzi realizowanych przez PKS Skierniewice. A następnie do Skierniewic. Część kursów PKS Skierniewice do Łodzi było jeszcze wtedy kursami z wiosek (choć były to już ich ostatnie miesiące, nie udało mi się nigdy niczym z tego pojechać).
Aktualny rozkład PKS z tego samego przystanku ogranicza się do kursów przez wioski do Łowicza oraz kursów do Brzezin... Prawdopodobnie wygląda on dokładnie tak:
http://pks.skierniewice.pl/tabliczki/Gl ... .Rynek.pdf - tyle, że krótszy jest o dwie linijki (Łódź i, prawdopodobnie, Skierniewice). Było 46 odjazdów (Mewy nie liczę), jest 12. Po zaledwie 7 latach.
Nie wiem, jak z trasą do Skierniewic - czy zlikwidowano ją w całości, czy ostał się jeszcze odcinek Głowno-Skierniewice (miejscowości po drodze, oprócz Łyszkowic, gdzie połączenie do Łowicza zapewnia zarówno PKS Skierniewice, jak i MZK Łowicz, nie mają żadnej innej komunikacji).
Te autobusy tak szybko znikają...