[Lutomiersk] PKS oraz busy

Rozmowy, dotyczące funkcjonowania transportu zbiorowego w okolicach Łodzi.
flugzeug30
Czasem wpada
Posty: 61
Rejestracja: wt 00:51, 27 mar 2007
Lokalizacja: Lodz

[Lutomiersk] PKS oraz busy

Postautor: flugzeug30 » wt 18:24, 09 wrz 2008

Mam następujące pytanie -

Zna ktoś pełne rozkłady PKS- ów i busów , kursujących z Łodzi do Lutomierska i z powrotem [ uzupełniających linię tramwajową 43 ] ??.
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez flugzeug30, łącznie zmieniany 2 razy.

rkplodz
Fan forum
Posty: 3520
Rejestracja: pn 20:59, 11 lip 2005
Lokalizacja: z miasta Łodzi się wywodzi
Kontaktowanie:

Postautor: rkplodz » wt 22:43, 09 wrz 2008

rozkłady jazdy PKS są na stronie przewoźnika www.pks.lodz.pl - łódzki przystanek początkowy to pl. Niepodległości.

Kazik
Megagaduła
Posty: 2813
Rejestracja: pt 12:09, 09 cze 2006
Lokalizacja: miasto Łódź

Postautor: Kazik » śr 11:49, 10 wrz 2008

Czy przystanek końcowy jest na rynku - tam gdzie pętla tramwajowa?

przemeqq
Sympatyk forum
Posty: 769
Rejestracja: sob 12:51, 26 sie 2006
Lokalizacja: Bałuty

Postautor: przemeqq » śr 12:28, 10 wrz 2008

Tak, przystanek końcowy jest na Pl. Jana Pawła II w Lutomiersku.

flugzeug30
Czasem wpada
Posty: 61
Rejestracja: wt 00:51, 27 mar 2007
Lokalizacja: Lodz

Postautor: flugzeug30 » śr 19:38, 10 wrz 2008

Dzięki , kolego rkplodz- ale tyle to i ja wiem .

Pytałem się , bo rano jeżdżę na praktyki w terenie i nie mam w takim razie alternatywy oprócz http://www.tramwajepodm.lodz.pl

Z pozdravem .
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez flugzeug30, łącznie zmieniany 1 raz.

ikarusojelcz
Sympatyk forum
Posty: 737
Rejestracja: wt 14:42, 26 wrz 2006
Lokalizacja: Rekinia City

Postautor: ikarusojelcz » czw 17:42, 11 wrz 2008

Skoro ma sz tramwaje podmiejskie , to po co Ci PKS ?

rkplodz
Fan forum
Posty: 3520
Rejestracja: pn 20:59, 11 lip 2005
Lokalizacja: z miasta Łodzi się wywodzi
Kontaktowanie:

Postautor: rkplodz » czw 21:41, 11 wrz 2008

używaj póki możesz Obrazek

flugzeug30
Czasem wpada
Posty: 61
Rejestracja: wt 00:51, 27 mar 2007
Lokalizacja: Lodz

Postautor: flugzeug30 » sob 19:52, 13 wrz 2008

Dziękuję .

Dlaczego pytałem się o PKS- y ? . Bo linia 43 do Lutomierska jeździ bardzo rzadko .

Z pozdravem.

PS. Wydrukowałem wszystkie potrzebne rozkłady.

acab
Niemowa
Posty: 7
Rejestracja: pt 14:33, 07 paź 2011

Postautor: acab » pt 15:42, 07 paź 2011

Witam, czy ktoś posiada jakikolwiek skuteczny namiar na kogoś z PKS Łódź?

Mam parę niebezzasadnych zastrzeżeń co do tej linii PKS :
-kierowcy nie potrafią wyjechać punktualnie z Placu Niepodległości co powoduje opóźnienie na całej linii,
-na tę linię wypuszczany jest za mały tabor, zazwyczaj wpuszczanie pasażerów w kursach o 14, 16 i 17 z Łodzi kończy się na dworcu Kaliskim, dalej już nikt się nie mieści,
-tabor jest w skandalicznym stanie, i wątpie by kiedykolwiek był sprzątany.

Kpc21
Weteran
Posty: 6291
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Postautor: Kpc21 » pt 16:02, 07 paź 2011

Ktoś z PKS Łódź raczej tu nie pomoże, bo najprawdopodobniej taka jest właśnie polityka tej firmy.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)

acab
Niemowa
Posty: 7
Rejestracja: pt 14:33, 07 paź 2011

Postautor: acab » pt 17:54, 07 paź 2011

Nie rozumiem tego zupełnie.. przecież punktualny wyjazd i posprzątanie z grubsza autobusu nie generuje dodatkowych kosztów, a zachęca pasażerów do jazdy.

Kpc21
Weteran
Posty: 6291
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Postautor: Kpc21 » pt 17:58, 07 paź 2011

Ja też nie. Na linii 125, którą jeżdżę ja, brudu w autobusach co prawda nie ma, ale za to kursów w ciągu dnia są całe 3 pary i zdarza się im czasem w ogóle nie wyjechać. Z kolei wczoraj nikt nie pomyślał, żeby wysłać przeguba ze względu na to że nie jeździły busy - a taki naprawdę wtedy by się przydał.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)

acab
Niemowa
Posty: 7
Rejestracja: pt 14:33, 07 paź 2011

Postautor: acab » pt 18:04, 07 paź 2011

Może warto by zestawić sugestie osób z forum w jedną całość i przedstawić je komuś PKS Łódź? Moje to sprzątanie pojazdów, punktualne wyjeżdżanie na początku trasy i przegub do Lutomierska w trzech kursach.

Kpc21
Weteran
Posty: 6291
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Postautor: Kpc21 » pt 18:17, 07 paź 2011

Lutomiersk ma 43 jeżdżące raz na godzinę. A jeśli jest połączenie kolejowe (tutaj tramwajowe), to teoretycznie autobusy po dokładnie tej samej trasie powinny być niepotrzebne. Tramwaj co prawda nie zahacza o Retkinię, ale raczej dla mało którego mieszkańca Lutomierska jest to cel podróży.
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez Kpc21, łącznie zmieniany 1 raz.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)

SEC
Weteran
Posty: 6980
Rejestracja: sob 14:28, 01 lip 2006

Postautor: SEC » sob 17:59, 08 paź 2011

Kpc21 pisze:Lutomiersk ma 43 jeżdżące raz na godzinę. A jeśli jest połączenie kolejowe (tutaj tramwajowe), to teoretycznie autobusy po dokładnie tej samej trasie powinny być niepotrzebne.

No właśnie, teoretycznie. Powód jest konkretny. Tramwaj pokonuje odcinek od placu Wolności w 60 min., natomiast PKS od Centralu do Lutomierska w 45 min. Dość istotna różnica.

Kpc21 pisze:Tramwaj co prawda nie zahacza o Retkinię, ale raczej dla mało którego mieszkańca Lutomierska jest to cel podróży.

Ale na pewno więcej osób chce dojechać na Retkinie niż na Zdrowie. Najważniejsze jest jednak, że PKS zatrzymuje się przy dw. Kaliskim i Centralu i pokonuje trasę znacznie szybciej.

berger.m
Stały bywalec
Posty: 463
Rejestracja: śr 22:29, 09 kwie 2008
Lokalizacja: Łódź

Postautor: berger.m » ndz 19:55, 09 paź 2011

SEC pisze:Ale na pewno więcej osób chce dojechać na Retkinie niż na Zdrowie. Najważniejsze jest jednak, że PKS zatrzymuje się przy dw. Kaliskim i Centralu i pokonuje trasę znacznie szybciej.


I znacznie mniej pewnie i mniej wygodnie i bardziej brudno (sic!). Nie, dziękuję.
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez berger.m, łącznie zmieniany 1 raz.

RifRaf1988
Bywalec
Posty: 159
Rejestracja: czw 13:03, 20 sie 2009
Lokalizacja: Łódź-Śródmieście

Postautor: RifRaf1988 » ndz 20:17, 09 paź 2011

Z tym mniej wygodnie bym się nie zgodził, zdecydowanie wolę brudnego atosana czy setre niż rozlatującego się konstala.

berger.m
Stały bywalec
Posty: 463
Rejestracja: śr 22:29, 09 kwie 2008
Lokalizacja: Łódź

Postautor: berger.m » ndz 20:50, 09 paź 2011

^ Kwestia upodobań. Ja wolę nawet "rozlatującego się" konstala, niż brudny, śmierdzący, warczący, wibrujący i jadący niepłynnie pekaes.

Kpc21
Weteran
Posty: 6291
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Postautor: Kpc21 » ndz 21:51, 09 paź 2011

W Autosanach śmierdzi spalinami, a w GT6 spalenizną. Stan technniczny Autosanów i Konstali jest podobny. W GT6 działa ogrzewanie - w Konstalach nie, w Autosanach z reguły nie. Nie jechałem tamtą trasą, ale nie sądzę żeby tory były tam proste, tak więc Konstal czy GT6 co prawda nie wibruje, ale buja. Wszystkie pojazdy mają swoje wady i zalety.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)

SEC
Weteran
Posty: 6980
Rejestracja: sob 14:28, 01 lip 2006

Postautor: SEC » pn 13:00, 10 paź 2011

berger.m pisze:Nie, dziękuję.

Ależ proszę bardzo. Jedź dłużej i się potem przesiadaj, byle "klimatycznym" żelaźniakiem.


Wróć do „Region łódzki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość