Tylko ten na Paderewskiego to moim zdaniem do rozważenia, bo blisko jest przy Zaolziańskiej, ale tu się upierac nie będę. Na pewno ten na Pabianickiej na wysokości szpitala podwójny.
Arinera pisze:Jutro przetestuję 16-tkę, będzie obiektywna relacja
SzK pisze:Oczywiście że pomyślałem, 15 oraz 45/46 to dwie linie dające w sumie częstotliwość 6 minutową - wystarczającą.
Dlaczego nazywać 45/46 niewydolnymi. To tramwaj jak każdy inny.
STUDI pisze:Zresztą i tak tez wszystkie podmiejskie to tylko chwilowa oferta. Możemy już odliczać do ostatnich kursów na torach wybiegających za Łódź, ponoć już te okoliczne gminy mają od pewnego czasu (gdy kończył się 4 letni okres w umowach jakie podpisano po likiwdacji MKT i TP) przygotowane plany zastąpienia tramwajów. Na razie ma być wygaszanie popytu.
Kpc21 pisze:Ale czy ktoś ci każe wysiadać przy Rzgowskiej? Jedziesz dalej, aż wjedzie na krańcówkę, na ten łącznik między Piotrkowską a Rzgowską po północnej stronie pętli tramwajowej, i tam wysiadasz... Cała jego długość to mniej niż 200 metrów.
Kpc21 pisze:Wygląda na to, że tylko 50 tego nie robi. Nie wiedzieć dlaczego. Jakoś 72 nie ma z tym problemu.
Kpc21 pisze:Czy istnieje jakieś uzasadnienie, dlaczego w jedną stronę 74 (a dawniej 50) jedzie Czerwoną, a w drugą Sieradzką? Nie może jechać w obie strony tą samą ulicą?
kafar pisze:Masz coś na podparcie tych słów?
kuba_bed pisze:Co do Lutomierska to wczoraj miało być jakieś spotkanie z burmistrzem Kanzasu i chyba przedstawicielami Lutomierska - muszę podpytać znajomych co z tego wyszło. Chyba, że macie informacje na ten temat?
kuba_bed pisze:Chwilowo pasażerom nie robi to większej różnicy, bo ci którzy się tam przesiadają mówią że i tak czekają na odjazd autobusu/tramwaju 10 minut - to niewiele mniej niż jazda tramwajem dalej
kuba_bed pisze:PS Spotkanie z tego co wiem miało być publiczne.
M. Kaźmierczak pisze:Myślałem, że granice absurdu zostały przekroczone. Myliłem się.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=599AF1DB
Yakuzzi pisze:Czyli dokładnie tak samo, jak robią teraz na Zachodnia/Legionów (no może poza deptania trawników, którego tam nie ma)
Yakuzzi pisze:M. Kaźmierczak pisze:Myślałem, że granice absurdu zostały przekroczone. Myliłem się.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=599AF1DB
Jedna z nielicznych pozytywnych zmian dla mieszkańców Radogoszczy z tej całej reformy.
Oferta tramwajowa jest żenująca, czy jakiekolwiek inne osiedle podobnej wielkości ma tramwaj na Fabryczny jeżdżący co pół godziny w weekendy oraz tylko 1 linię jeżdżącą do ścisłego centrum ?
Yakuzzi pisze:Czyli dokładnie tak samo, jak robią teraz na Zachodnia/Legionów (no może poza deptania trawników, którego tam nie ma)
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość