ZEA1-7700 pisze:Nadrabianie czasu przez las? Asfalt na Wycieczkowej, na tym zamkniętym leśnym odcinku, jest w średnim stanie i z roku na rok w co raz gorszym. Czas przejazdy tych kilku przystanków jest na styk. I to jest jednak las, sarenka bądź dzik może wyskoczyć zawsze.
Przeciż można wydłużyć rozkąłdowy czas przejazdu przez las a nawet na całej Wycieczkowej.
ZEA1-7700 pisze:Kontaktowanie się jest przez centralę, zgłaszam przez radiotelefon prośbę o kontakt, centrala odzywa się po chwili, albo np po kilku-kilkunastu minutach, bo akurat mają zatrzymanie, podaję informację, oni kontaktują się z drugim kierowcą i go informują. Przy dobrej komunikacji, oczywiście będzie to działało, ale póki co to działa różnie, nie ma reguły.
Ale to tylko kwestia organizacyjna, łatwa do wdrożenia.
ZEA1-7700 pisze:Tak, prawie. Do Manufaktury autobus jedzie napchany, od Manufaktury jest luźno. Ludzie nawet robią tak, że wsiadają w stronę placu, żeby luźno wsiąść niż wciskać się w drodze powrotnej.
Który? Drewnowska czy Zachodnia Bo jak na Zachodniej przy Ogrodowej to nietrafione wnioski bo to przystanek przesiadkowy (kiepski ale jedyny na 78) na tramwaje ŁTR. Ponadto ile razy tam wsiadałem na Drewnowskiej przy Manu albo przejeżdżałem tym autobusem to pusty on nie był a jakoś wielkiej wymiany pasażerów na tym przystanku nie widziałem. Ponadto 78 podobnie jak 96 ma ten problem czyli linia jadąca środkiem Teofilowa. Na przystanku Lutomierska / Zachodnia zawsze jest tłum w stronę Teofilowa i są to też osoby, które właśnie wysiadły z tramwaju w tym tez z tramwaju linii 2 (bo dalej już nie ma dogodnej przesiadki).
ZEA1-7700 pisze:Pewnie, że nie problem. Byle tylko był dostęp, bo będzie sytuacja, że na prawdę będę potrzebował skorzystać z toalety, a ochroniarz będzie na obchodzie, albo co najgorsze, spał.
To jest do zrobienia. Ale owszem widzę że udzielił się Tobie niedasizm.
ZEA1-7700 pisze:Nie neguję tego, spytałem tylko, czy dobrze widziałem...
Wiesz cały Twój post miał nutę mocno negatywną i pełną pretensji, odebrałem to jako zarzut. Jeśli inną była Twoja intencja w tym pytaniu to przepraszam.
ZEA1-7700 pisze:Ludzie w stronę Radogoszcza na 59 potrafią przebiegać pomiędzy przejeżdżające samochody przy Lutomierskiej, Limanowskiego i Dolnym Rynku z przystanków tramwajowych. W drugą stronę tylko sensowne miejsce jest przy Liściastej i też tak robią.
Bo dogmatycznie na siłę budujemy system przesiadkowy (aż do przesady) mimo iż amy tlyko jedenm przystanek przesiadkowy ale tylko tramwajowy.
Ponadto tramwaje są niewydolne - przy ubogiej naszej sieci to kupowanie wagonów 30m - 32m to po prostu kpina. Aby ten plan zadziałał to wagony musza mieć na kilku liniach dłufgość 42m.
Jest jeszcze jeden babol:
Wiemy iż najgorzej na ŁTR jest na północnym odcinku. Przy Ogrodowej odpada 6, przy Limanowskiego 2, przy Dolnej 3. Wzmacniamy ŁTR ale tylko od Legionów na południe. Brakuje dodatkowej linii jadącej z Helenówka Zgierską, Zachodnia i skręcającą w Legionów. Wystarczyłoby tylko 45 skierować w Legionów do Zdrowia. Zrobić wariant 45A do Helenówka. Problemu by nie było. No ale lepiej jest wepchnąć na Pomorską mimo iż poza porami kiedy studenci zaczynają i kończą zajęcia to 15/15A jeździ pustawa.
Ogromne Stoki (9 tysięcy ....) dostanie kolejną linię. Po co? Oni (mieszkańcy) są lepsi np. od tych z Rudy? W zasadzie to i 45 i 46 powinno pojechać na Zdrowie a 9 ty;ko do pętli Legionów. Przez Zachodnią! a nie Nowomiejską. Załatwienie czyjegoś lobbowania (korzystać będzie przez 3 lata max 5 lat) kosztem jazdy na glonojada w 11 nawet wzmocnionej do 6k/h bo to jedyna linia jadąca ŁTR'em jaka się pojawia na Radogoszczach.
Pionowe turbiny wiatrowe oraz pędniki przyszłością odnawialnej energetyki wiatrowej.