Przystanki

Rozmowy na temat łódzkiej komunikacji.
domino
Gaduła
Posty: 1059
Rejestracja: wt 21:35, 30 sie 2011

Postautor: domino » wt 19:50, 07 cze 2016

estimate85 pisze:A po co ma się zatrzymywać tam, skoro zatrzymuje się 50 m wcześniej na przystanku Liściasta - Zgierska?
Z tego samego powodu co linie N1, 78, 78A, 96 które zaczęły zatrzymywać się na przystanku Aleksandrowska - Traktorowa. Ułatwi to przesiadkę na tramwaje.
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez domino, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba
Administrator
Posty: 3378
Rejestracja: pn 20:49, 24 lip 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba » śr 18:36, 08 cze 2016

Mat pisze:A od 13 czerwca 2016:
- dla linii 55, 82, 82A :arrow:Zakładowa - Cynarskiego (2152) w kierunku wschodnim i Zakładowa - Cynarskiego (2153) w kierunku zachodnim
Potwierdzam, już stoją "gołe" słupki przystankowe. ;)
Obrazek
---
"Mleko ma najszybszy transport"

domino
Gaduła
Posty: 1059
Rejestracja: wt 21:35, 30 sie 2011

Postautor: domino » sob 23:31, 11 cze 2016

Rozkład linii 96 obowiązujący od 11 czerwca, nie uwzględnia już (od 6 czerwca był wpisany) przystanku Aleksandrowska – Traktorowa http://www.mpk.lodz.pl/rozklady/tabliczka.jsp?direction=2&lineId=68&timetableId=3238&stopNumber=1208&date=2016-06-11-23:22:31

Josek101
Stały bywalec
Posty: 312
Rejestracja: wt 05:45, 30 lip 2013
Lokalizacja: Łódź

Postautor: Josek101 » ndz 08:48, 12 cze 2016

78 powinien jezdzic prosto Aleksandrowską bez skrętów w Rojną.Jest 96 ,78A, 6 ze Zgierza i Carrefofour

Kpc21
Weteran
Posty: 6291
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Postautor: Kpc21 » ndz 14:05, 12 cze 2016

Powiedz to mieszkańcom Teofilowa. Gdyby na Rojną odbywały się wszystkie kursy obecnego 78/78A, a prosto Aleksandrowską do Aleksandrowa jeździłoby jeszcze coś dodatkowego, to tak. Tak jak jest teraz - nie.

Zawsze można się z 78 przesiąść na tramwaj, i pojedzie się prosto Aleksandrowską.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)

estimate85
Stały bywalec
Posty: 451
Rejestracja: sob 13:40, 29 mar 2008

Postautor: estimate85 » pn 09:29, 13 cze 2016

domino pisze:Rozkład linii 96 obowiązujący od 11 czerwca, nie uwzględnia już (od 6 czerwca był wpisany) przystanku Aleksandrowska – Traktorowa http://www.mpk.lodz.pl/rozklady/tabliczka.jsp?direction=2&lineId=68&timetableId=3238&stopNumber=1208&date=2016-06-11-23:22:31


Dodali ten przystanek na 5 dni i zlikwidowali? Dobre :D

mig
Moderator
Posty: 3423
Rejestracja: czw 13:56, 19 paź 2006
Lokalizacja: Łódź Widzew
Kontaktowanie:

Postautor: mig » pn 14:29, 13 cze 2016

Tak, dla jaj bo się komuś nudziło.
Korekta na stronie MPK.

domino
Gaduła
Posty: 1059
Rejestracja: wt 21:35, 30 sie 2011

Postautor: domino » pn 20:49, 13 cze 2016

mig pisze:Tak, dla jaj bo się komuś nudziło.
Korekta na stronie MPK.
Dopiero po mojej interwencji...

kuba_bed
Gaduła
Posty: 1471
Rejestracja: sob 11:34, 21 sie 2010
Lokalizacja: Rzgów

Postautor: kuba_bed » wt 23:31, 14 cze 2016

pawlak pisze:W komunikacie nic nie było, ale bodajże od 1.06.2016 72 zatrzymuje się na przystanku Wróblewskiego-Politechniki (1808).
[/quote]
Niby zatrzymuje, a część kierowców omija go :roll:

pawlak
Gaduła
Posty: 1041
Rejestracja: śr 19:38, 14 sty 2009

Postautor: pawlak » wt 23:45, 14 cze 2016

Chyba nawet widziałem dziś jedną taką sytuację (ale przystanek był pusty więc tylko przejechał wolno). Raz udało mi się wsiąść więc mogę zatwierdzić że działa Obrazek

Kpc21
Weteran
Posty: 6291
Rejestracja: śr 19:26, 16 lip 2008
Kontaktowanie:

Postautor: Kpc21 » śr 03:00, 15 cze 2016

Jeśli nie ma nikogo na tym przystanku, to bez sensu się zatrzymywać, bo przecież nikt nie będzie jechać autobusem z przystanku Politechniki/Wróblewskiego do Wróblewskiego/Politechniki. To taki nieoficjalny przystanek na żądanie.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Bykom Stop (i ImageShackowi też)

kuba_bed
Gaduła
Posty: 1471
Rejestracja: sob 11:34, 21 sie 2010
Lokalizacja: Rzgów

Postautor: kuba_bed » śr 09:32, 15 cze 2016

Z pierwszej ręki wiem, że ludzie byli na przystanku i jakaś pani była bardzo zdziwiona, że czekając tam na 72 ono pojechało lewą stroną jezdni (nieoficjalnym drugim (lewym) pasem Wróblewskiego) w stronę Wólczańskiej.

Zresztą podobnie było z przystankami na Mickiewicza, że początkowo przystanki je omijali.

SEC
Weteran
Posty: 6980
Rejestracja: sob 14:28, 01 lip 2006

Postautor: SEC » śr 19:33, 15 cze 2016

Kpc21 pisze:Jeśli nie ma nikogo na tym przystanku, to bez sensu się zatrzymywać, bo przecież nikt nie będzie jechać autobusem z przystanku Politechniki/Wróblewskiego do Wróblewskiego/Politechniki. To taki nieoficjalny przystanek na żądanie.


Petenci U.S. z Czerwonego Rynku i Dąbrowy mogą tam wysiadać. Wiele osób wie, że 72 nie ma postoju i po to między innymi (dwie skarbówki, delegatura) nie kończy trasy na placu Niepodległości.
Ostatnio zmieniony ndz 07:28, 07 lut 2106 przez SEC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mat
Megagaduła
Posty: 2202
Rejestracja: śr 15:18, 20 sie 2014
Lokalizacja: Łódź - MOJE miasto

Postautor: Mat » czw 20:18, 30 cze 2016

MPK-Łódź pisze:Od 1 lipca dla autobusów linii 51, 51B i 66 zastanie uruchomiony przystanek:
Okólna – Barokowa (2174) w kier. wschodnim
Mateusz

EA-1 8-)
Foto
Obrazek

kuba_bed
Gaduła
Posty: 1471
Rejestracja: sob 11:34, 21 sie 2010
Lokalizacja: Rzgów

Re: Przystanki

Postautor: kuba_bed » pt 13:09, 08 lip 2016

Słuchajcie, co robić z kierowcami którzy nie zatrzymują się na przystanku Wróblewskiego-Politechniki kiedy 72 objeżdża go niewidzialnym lewym pasem Wróblewskiego? Dociera do mnie coraz więcej informacji, że jak kilka osób czeka na przystanku to nagle zaczynają machać, ale wtedy kierowca już się nie zatrzyma w takim miejscu...

volt
Coś mówi
Posty: 43
Rejestracja: pt 16:25, 08 lip 2016

Re: Przystanki

Postautor: volt » pt 16:42, 08 lip 2016

Należy zmienić trasę 72.

Awatar użytkownika
Mat
Megagaduła
Posty: 2202
Rejestracja: śr 15:18, 20 sie 2014
Lokalizacja: Łódź - MOJE miasto

Re: Przystanki

Postautor: Mat » pt 17:01, 08 lip 2016

Jak jesteś w autobusie, to podejdź do kierowcy i się zapytaj dlaczego się nie zatrzymał. Jeśli stoisz przy drzwiach chcesz wysiadać, a on sobie jedzie dalej, to ewidentnie nie ma pojęcia o tym przystanku. I to właśnie wydaje mi się, że jest główną przyczyną tej sytuacji.
A jeśli stoisz na przystanku zawsze możesz zadzwonić na telefon ze skargami lub na informację, tam podając numer boczny pojazdu powinien przyjąć zgłoszenie.
Ogólnie na dyspozytorni powinny wisieć takie zmiany, a kierowcy dostając tą linię powinii mieć przypominane zmiany.
Kiedyś na rozkładach kierowców były z boku uwagi dotyczące zmian, objazdów, remontów. To samo można by tu zrobić.
Mateusz

EA-1 8-)
Foto
Obrazek

kuba_bed
Gaduła
Posty: 1471
Rejestracja: sob 11:34, 21 sie 2010
Lokalizacja: Rzgów

Re: Przystanki

Postautor: kuba_bed » sob 12:10, 09 lip 2016

Sam byłem tego świadkiem tylko ze dwa razy, ale informacje docierają do mnie dużo częściej. Spróbuję zwrócić na to później uwagę.

Awatar użytkownika
Mat
Megagaduła
Posty: 2202
Rejestracja: śr 15:18, 20 sie 2014
Lokalizacja: Łódź - MOJE miasto

Re: Przystanki

Postautor: Mat » ndz 08:11, 10 lip 2016

Warto zauważyć też zmianę nazw przystanków na ul. Tuwima, z Targowej na Planetarium EC-1 i z Kilińskiego na EC-1 Łódź.
Mateusz

EA-1 8-)
Foto
Obrazek

Yakuzzi
Stały bywalec
Posty: 401
Rejestracja: czw 16:45, 07 lip 2016

Re: Przystanki

Postautor: Yakuzzi » ndz 11:51, 10 lip 2016

Ruszyła budowa przystanku autobusowego na ul. 11 Listopada przy stacji ŁKA w kierunku Okulickiego.


Wróć do „Łódź”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość